NRK Meny
Normal

Espen Lee skal sendes ut fra Kypros

Politiet på Kypros anser saken mot Espen Lee og to andre nordmenn som avsluttet. De tre, som har vært fengslet for forsøk på barnebortføring, skal sendes ut av landet.

Espen Lee, tidligere Lie

Ekstorpedo Espen Lee blir løslatt og sendt ut av Kypros etter å ha vært fengslet for forsøk på barnebortføring.

Foto: Anders Engen Sandén / NRK

Kypriotisk politi bekrefter overfor NRK at nordmennene sendes ut av landet.

– De vil bli deportert i nærmeste fremtid. Det skjer enten i dag eller i morgen. Vi kommer ikke til å etterforske saken mer, sier politibetjent Helena Constantinov til NRK.

Det var TV 2 som først omtalte at Espen Lee og de andre nordmennene sendes hjem.

– Statsadvokaten har besluttet at de tre nordmennene skal sendes ut av Kypros så snart som mulig, sier pressetalsmann Janus Petridis hos politiet i Nikosia til kanalen.

– Saken smuldret bort

Også Lees forsvarer i Norge, John Christian Elden, har fått beskjed om at saken henlegges.

– Det har nå funnet sted en løslatelse. Når de nå sender dem ut av landet tyder det på at kypriotisk politi ikke mener de har begått noen straffbare handlinger, sier Elden til NRK.

De tre nordmennene og en lokal hushjelp har vært siktet for å ha planlagt å bortføre en snart tre år gammel jente som har norsk far og greskkypriotisk mor.

De tre ble torsdag forrige uke varetektsfengslet for seks dager.

– Vi antar at saken har smuldret bort når politiet har fått ettergå den og sjekket om det er begått et brudd på kypriotisk lov eller ikke. Det er lang vei fra mistanke til at de faktisk har gjort det, sier Elden.

Hente bil

Elden har tidligere sagt at han regner med at saken blir avklart raskt, og at Lee snart blir løslatt. Lee nekter straffskyld og hevder han reiste til Kypros for å hente barnefarens bil.

Politiet mistenkte at en norsk barnefar hadde betalt nordmennene for å bortføre hans datter, som bor på Kypros med sin gresk-kypriotiske mor.

Lørdag ble Espen Lee innlagt på sykehus, men tilstanden hans er god, forsikret Elden.

Barnefordelingssak

Barnets far har nektet enhver befatning med saken, opplyste hans advokat, Morten Engesbak, til NTB tirsdag.

Sammen med advokat Mette Yvonne Larsen bistår han nordmannen med en søknad om tilbakeføring etter barnebortføringskonvensjonen som går via Justisdepartementet i Norge og lokale myndigheter på Kypros.

I oktober startet moren til jenta en barnefordelingssak på Kypros uten at barnefaren var involvert. 12. november tok hun med seg den to og et halvt år gamle jenta til landet, skrev VG forrige uke.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt