Hopp til innhold

Esel sendt opp i fallskjerm

Et esel ble dratt halvdødt ut av vannet etter at det ble festet til en fallskjerm og dratt opp fra ei strand i Russland. - Ufattelig, mener Dyrebeskyttelsen.

Esel i fallskjerm

Det skrekkslagne eselet ble dratt opp i fallskjerm som ufrivillig deltaker i et PR-stunt.

Foto: TAMAN NEWS / Afp

Russiske strandgjester ble sjokkerte da de så det svevende eselet på himmelen.

Festet i en fallskjerm skrek dyret av frykt da det sirklet over gjestene på stranden i byen Golubitskaya i den sørlige regionen Krasnodar.

Forferdelig

- Dette er forferdelig og helt forkastelig, sier Carl-Egil Mastad, daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge.

Han orker nesten ikke å se på videoen av det stakkars dyret.

- Jeg skjønner ikke hva folk tenker. De har ingen respekt for dyr. Dyr har følelser og er ikke til for at de skal underholde oss, sier Mastad.

PR-stunt

Flere russiske grunneiere sto bak stuntet, som var et forsøk på å tiltrekke seg gjester til deres private strand. I stedet tiltrakk de seg oppmerksomheten til politiet.

- Eselet skrek, og barn gråt, sier talskvinne Larisa Tuchkova ved det regionale politiet og legger til at ingen hadde vett til å ringe politiet.

I stedet plukket folk opp kameraene sine og bombarderte den lokale avisen med telefoner, sier talskvinnen.

Druknet nesten

Dyret landet på en fryktelig måte. Det ble slept flere meter langs vannflaten og måtte bli dratt i land av badegjester. Da var eselet knapt i live.

- Hendelsen er oppsiktsvekkende selv i Russland, hvor dyremishandling er utbredt, sier redaktør Elena Iovleva i avisen Taman.

Carl-Erik Mastad i Dyrebeskyttelsen sier han håper at de skyldige får en lang og fortjent fengselsstraff.

- Vi hører fra tid til annen slike historier. Det er ufattelig hva mennesker kan få seg til å gjøre mot dyr, sier Mastad.