NRK Meny
Normal

Erna Solberg gratulerer Jagland

– Denne seieren har Jagland fortjent, sier statsminister Erna Solberg til NRK. I dag ble det klart at Jagland er gjenvalgt som Europarådets generalsekretær.

Erna Solberg

– Jagland har gjort Europarådet mer effektivt, så ikke det blir en prateklubb, sier Erna Solberg.

Foto: NRK

– I et Europa i krise, med store utfordringer knyttet til menneskerettigheter og demokrati blir Europarådets ansvar og arbeid enda viktigere de neste årene, sier statsminister Erna Solberg.

Den tidligere norske statsministeren og Tysklands tidligere justisminister, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, var de eneste to kandidatene i valget.

Solberg mener gjenvalget har gitt Jagland et svært solid mandat for å fortsette reformarbeidet.

– Gjennom sitt reformarbeid har han overbevist parlamentarikerne i Strasbourg, sier hun og legger til at hurtigere saksgang i menneskerettighetsdomstolen er en av de tingene Jagland har fått ryddet opp i i løpet av sin periode.

Hun mener også at situasjonen i Ukraina og Europa ellers, gjør det arbeidet Europarådet gjør enda viktigere.

Brende takker

– Jeg vil takke alle de som har jobbet for å fremme Jaglands kandidatur. Dette gjelder særlig Stortingets delegasjon til Europarådets parlamentarikerforsamling, som har spilt en avgjørende rolle i kampanjen, sier utenriksminister Brende i en pressemelding.

Det er de 300 europeiske folkevalgte i Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE) som avgjorde at Jagland får fem nye år i lederstolen.

Den nye generalsekretærperioden starter 1. oktober og varer fram til 2019.

Erna Solberg mener det har betydning for Norge at vi nå får to norske politikere plassert i viktige posisjoner. Thorbjørn Jagland i Europarådet og Jens Stoltenberg i NATO.

– Det er viktig at Norge innehar gode posisjoner og de er begge gode kandidater, sier Solberg.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt