NRK Meny
Normal

Erklærte valgseier

Georgias president Mikhail Sakhashvili erklærte i natt seier for sitt eget parti, etter kunngjøringen av valgdagsmålingen.

Mikhail Saakashvili
Foto: SERGEI SUPINSKY / AFP

Valgdagsmålingene etter gårsdagens parlamentsvalg i Georgia viser at president Mikhail Sakhashvilis parti har fått 63 prosent av stemmene.

- Jeg ble selv overasket over den store støtten, sa han i natt.

De første offisielle resultatene i morges viser omtrent det samme som valgdagsmålingene.

Fusk

De ni partiene i opposisjonen fikk kun 14 prosent og hevder dette ikke er folkets mening.

- Dette er kun kamuflasje. De styrende har ikke en gang klart å begrense sin grådighet når de har laget disse tallene, sier opposisjonsleder Salome Zurabishvili.

Massemønstringen av misfornøyde velger i går kveld ble minimal, og det ble meldt om større interesse for å følge mesterligafinalen mellom Manchester United og Chelsea enn å demonstrere.

Angrep velgere

Gårsdagens valg ble preget av drap og sårede velgere. I

Ifølge myndighetene skal abkhasiske soldater fra den georgiske utbryterrepublikken ha tatt seg over grensa og angrepet to busser med velgere.

En kvinne skal være hardt såret og flere andre er innlagt på syklehus med skuddskader. I en annen hendelse skal en velger ha blitt skutt med et jaktgevær.

Abkhasias president, Sergej Bagapsh, benektet i går at deres styrker sto bak disse hendelsene.

Det meldes om spredt skyting langs grensa i natt.

Dom senere i dag

Det er knyttet stor spenning til gjennomføringen av dette valget, fordi det anses som en prøve på om Georgia er modent nok til å bli tatt opp i EU og NATO.

De internasjonale valgobservatørene har mer enn 550 observatører plassert i Georgia. De vil i ettermiddag legge fram den foreløpige rapporten for hvordan valget har vært avviklet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt