Normal

Erkebiskopen av Canterbury går av

Erkebiskopen av Canterbury, Rowan Williams, går av ved årsskiftet. Han er åndelig leder for Den anglikanske kirke med 80 millioner medlemmer over hele verden. Han er også primas for Church of England.

Rowan Williams

Erkebiskopen av Canterbury, Rowan Williams, går av.

Foto: LEFTERIS PITARAKIS / AP

Fra 1. januar 2013 blir Williams leder for Magdalene College ved universitetet i Cambridge. Han har tidligere undervist i teologi ved universitetene i Cambridge og Oxford.

Det var Williams som vigde prins William og Catherine Middleton i London for snart et år siden.

Rowan Williams ble utnevnt i 2002, og sier selv det har vært et stort privilegium å tjene som erkebiskop de siste ti årene, men han har også hatt teologiske problemer å stri med.

Indre splittelse

Mye av erkebiskopens tid har gått med til å holde de ulike anglikanske kirkesamfunnene samlet, blant annet på grunn av strid om homofile prester og om å vie homofile par, der konservative og afrikanske medlemmer grovt sagt står mot liberale i USA og Canada, skriver nyhetsbyrået Associated Press.

I England har Williams skuffet liberale støttespillere fordi han nektet å utnevne en homofil prest til biskop. Samtidig har konservative kritisert ham fordi Williams i egenskap av erkebiskop av Wales har ordinert åpent homofile prester.

Church of England beveger seg sakte i retning av å godta kvinnelige biskoper og Williams har med begrenset hell forsøkt å kompromisse mellom tilhengere og motstandere.

– Konflikter forsvinner ikke

– Det verste med denne jobben har vært følelsen av at noen konflikter ikke vil forsvinne uansett hvor lenge du jobber med dem, og at ikke alle i Den anglikanske kirke eller i Church of England er ivrige etter å unngå et skisma eller splittelse, sa Williams til den nyhetsbyrået Press Association.

Rowan har ikke gitt noen grunn for at han trekker seg.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt