Erdogan håper å ta Afrin i kveld: – Han lyver til folket

Tyrkias president, Recep Tayyip Erdogan, håper Afrin vil falle i løpet av kvelden. – Det er ikke mulig, sier den kurdiske militsen.

TOPSHOT-SYRIA-TURKEY-CONFLICT-KURDS

Tyrkias president sier at de vil bekjempe den kurdiske militsen i Afrin i løpet av kvelden.

Foto: GEORGE OURFALIAN / AFP

President Erdogan håper at den kurdiskkontrollerte byen Afrin vil bli bekjempet i løpet av onsdag kveld. Den kurdiske YPG militsen, som kontrollerer området, sier at dette er urealistisk, melder Reuters.

– Han skal ta hele Afrin i kveld? Erdogan lyver til folket, jeg forstår ikke hvordan dette kan skje, sier YPG talsmann, Nouri Mahmoud.

 Recep Tayyip Erdogan

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan

Foto: ADEK BERRY

– Vi har kommet litt nærmere Afrin. Jeg håper at Afrin, med Guds tillatelse, kommer til å falle fullstendig innen kvelden, sa Erdogan i en tale i Ankara onsdag formiddag.

Beleiringen av byen, i enklaven med samme navn, startet mandag.

Sivile fraktes ut gjennom korridor

Presidenten informerte om at sivile nå blir fraktet ut av Afrin med biler gjennom en korridor. YPG sier at dette ikke stemmer.

Onsdag morgen ble den eneste offisielle veien ut av byen bombet av tyrkiske styrker nær den kurdiske enklaven. Ti Assad-lojale krigere døde som en følge av angrepet mot veisperringen.

– Luftangrepene var rettet mot en veisperring på den eneste veien som leder fra Afrin til regimekontrollerte områder i sørøst, heter det i en uttalelse fra SOHR.

MIDEAST-CRISIS/SYRIA-TURKEY

Sivile fraktes nå ut Afrin med biler, sier president Erdogan

Foto: Khalil Ashawi / Reuters

Vil bekjempe kurdiske «terrorister»

Det er tyrkiske styrker med støtte fra allierte syriske opprørere som fører militæroffensiven mot enklaven.

Den tyrkiske offensiven ble innledet 20. januar og var rettet mot den kurdisk-syriske YPG-militsen i Afrin. Tyrkia ser på YPG-militsen som PKK-geriljaens syriske avlegger. Begge gruppene står på landets liste over terrororganisasjoner.

Afrin-enklaven grenser mot Tyrkia i nord og vest. I byen Afrin bor det rundt 350.000 mennesker.

SISTE NYTT

Siste nytt