Hopp til innhold

Er dette Jacksons ansiktsmal?

Den 3000 år gamle statuen er som snytt ut av Michael Jackson. Kan det har vært Jacksons inspirasjonskilde i forkant av de utallige ansiktsoperasjonene?

Michael Jackson og statue
Foto: AP/Lester Cohen, AFP/The Field Museum/HO

Den egyptiske statuen, som står utstilt i Chicago`s Field Museum, skal være over 3000 år gammel. Bysten forestiller hodet til ei egyptisk kvinne.

Likevel er den mistenkelig lik en meget kjent mannsperson, nemlig den den nylig avdøde popstjerna Michael Jackson.

Inspirasjonskilde

En talsmann for museet sier at det er ukjent om Michael Jackson noensinne besøkte museet der hans dobbeltgjenger i stein befinner seg.

- Jeg har ingen anelse om Jackson besøkte museet eller ikke, men likheten mellom statuen og Jackson er helt utrolig, sier han til Chicago Sun-Times .

Men om han gjorde det, ser det helt klart ut som han ble inspirert.

Det store spørsmålet er om Jackson kan ha brukt den egyptiske statuen som mal da han gikk til legen for å få utført sine mange plastiske ansiktsoperasjoner.

Slående likhet

De mandelforma øynene, fyldige leppene og velfriserte øyenbryene stemmer i alle fall helt overens med Jacksons nye ansikt. De har til og med samme hårfasong.

For ikke å glemme den ødelagte nesen. Ifølge den britiske avisa The Sun gikk Michael Jackson uten nesebein den siste tida han levde. Den egyptiske kvinnestatuen mangler også nese.

Dette er imidlertid ikke veldig oppsiktsvekkende. En talsmann for museet forteller til NBC Chicago at 95 prosent av alle egyptiske statuer mangler nese. Grunnen er at nesene har blitt fjerna av kristne eller muslimer.

Oppbevart siden 1899

Ifølge Chicago Sun-Times ble bysten, som er laga av kalkstein, stilt ut for offentligheten i 1988. Da hadde den allerede være bevart i museets private samling siden 1899.

Bysten ble hogget i den egyptiske tidsepoken Det nye riket som strekker seg fra 1550 til 1050 før kristus.

13 plastiske operasjoner

Like etter dødsfallet publiserte The Sun flere detaljer om Jacksons tilstand da han døde. Avisa hevdet at opplysningene stammet fra lekkasjer fra obduksjonsrapporten, som ennå ikke er offentliggjort.

Les også: Jackson var skallet og utmagret

Det står blant annet at det ble funnet tydelig spor etter minst 13 plastiske operasjoner. Selv har Jackson bare innrømma to inngrep i nesa.

Ifølge Jackson opererte han nesa første gang på grunn av en ulykke på scenen. To år senere ble nesa omstrukturert igjen. Også denne gangen bekrefta superstjerna inngrepet, men kom ikke med noen forklaring.

Den kjente plastiske kirurgen doktor Steven Hoefflin, som hevder å ha utført neseinngrep på Jackson siden han var i tenårene, sa til Jackson at han ville begrense det til to inngrep.

- Hvis han bare hadde stoppa der, har han sagt til Entertainment Tonight i ettertid.

Les også: Visste du dette om Michael?

Kosmetiske kirurger som har studert Jackson gjennom flere år er imidlertid overbevist om at han må ha tatt flere operasjoner. Ansiktet hans har i alle fall forandra seg totalt siden han starta som artist tidlig på 70-tallet.

Michael Jackson i 1972, her som 13-åring i Jackson-familiens hjem i Encino, California.

Michael Jackson som 13-åring i 1972.

Foto: AP Photo / AP
Michael Jackson

Slik så Michael Jackson ut i 2002. Bildet er tatt under rettssaken mot ham samme år.

Foto: SPENCER WEINER / AP

SISTE NYTT

Siste nytt