Hopp til innhold

Enrico Letta skal danne ny regjering i Italia

Lederen for Italias Demokratiske parti, Enrico Letta, ble i dag bedt av president Giorgio Napolitano om å bli landets nye statsminister og danne en ny regjering.

Enico Letta leder for italiense Demokratiske parti

I dag snakket Enico Letta til pressen etter av han hadde blitt bedt om å danne en ny regjering i Italia.

Foto: ANDREAS SOLARO / Afp

Den 46 år gamle nye lederne av Demokratisk parti (PD) ble i dag kalt inn til Quirinale-palasset der han ble bedt om å danne en regjering støttet av hans eget venstreorienterte parti og Silvio Berlusconis og Mario Montis partier.

En ny vei

– Innsparingen er ikke den enesten veien fremover for Europa, vi må forandre den kursen, sa Letta til pressen etter at han hadde fått det vanskelige oppdraget.

Landet har vært uten en regjering siden valget i februar til tross for gjentatt forsøk fra Lettas forgjenger, Pier Luigi Bersani.

Der har lenge blitt spekulert i om Italia må ut i et nyvalg om få måneder etter at protestpolitikeren Beppe Grillo har nektet å støtte en regjeringsdannelse.

Grillos Femstjernersbevegelse gjorde det svært godt i valget i Italia i februar. Et valg som ikke ga regjeringsdyktig flertall til noen politisk gruppe.

Fredag i forrige uke kunngjorde Bersani at han trekker seg som leder for PD med bakgrunn i interne stridigheter om presidentvalget som Napolitano vant dagen etter.

Yngste statsministeren

Nå får hans etterfølger, Letta, det samme umulige oppdraget: Dann en levedyktig italiensk regjering.

Han vil i tilfelle bli den yngste statsministeren i Italia på 25 år, og han uttalte rett etter kunngjøringen at han har fått et stort ansvar og at italienske politikere har mistet all troverdighet.

– Vi trenger løsninger, sier han vell vitende om at landet graver seg dypere ned i en resesjon, skriver The Telegraph.

SISTE NYTT

Siste nytt