NRK Meny
Normal

Enorm eksplosjon ryster Homs

Minst 40 mennesker skal ha mistet livet da et våpenlager eksploderte i den syriske byen Homs i dag.

Dødstallene stiger etter den kraftige eksplosjonen i Homs. Reuters melder at minst 40 mennesker skal være døde og 120 skadd etter at et våpenlager eksploderte i den syriske byen i dag. Video som er lagt ut på internett av aktivister tilknyttet opposisjonen, sies å vise den enorme eksplosjonen.

Se den enorme eksplosjonen.

Opprørsstyrker har lagt ut en video av eksplosjonen på Youtube. Eksplosjonen førte til en enorm ildkule som spredde seg over Homs.

Ifølge den London-baserte gruppen Syrian Observatory for Human Rights skjedde eksplosjonen etter at opprørerne skjøt med raketter mot våpenlageret.

Opprørerne sier at minst 40 mennesker ble drept i eksplosjonen som skjedde i den regjeringskontrollerte bydelen al-Nozha.

De fleste innbyggerne i bydelen tilhører alawittene, den samme religiøse gruppens om president Bashar al-Assad.

Sjelden suksess for opprørerne

Den enorme eksplosjonen i Homs er en sjelden suksess for opprørerne, som ellers har hatt flere tilbakeslag den siste måneden.

Homs er Syrias tredje største by og var lenge regnet som et senter for opprørerne. Byen fikk tilnavnet revolusjonens hovedstad.

Nå ligger store deler av byen i ruiner og denne uken erklærte regjeringen
seier i den viktige bydelen Khalidiya nord i Homs.

Les også: Desperate kamper i Syria om «Revolusjonens hovedstad»

Sa seg sikker på seier

I dag, 1. august, er militærets dag i Syria og i en hilsen sat president Bashar al-Assad at han er trygg på seier over opprørerne.

– Dersom vi i Syria ikke var sikre på seier, ville vi ikke hatt viljen til å motstå eller evnen til å holde ut to års aggresjon, sa Assad i en hilsen til militæret.

– Dere har imponert hele verden med motstanden deres i en av de mest brutale og voldsomste krigene i moderne historie, sier Assad.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt