NRK Meny
Normal

Enighet om våpenhvile

Både regjeringen i Libanon og Hizbollah vil rette seg etter FNs resolusjon, til tross for uenigheter om enkelte formuleringer.

Libanons statsminister Fouad Siniora
Foto: Haitham Mussawi / Scanpix/AFP

Regjeringen i Libanon har enstemmig godkjent FN-resolusjonen om Libanon, opplyser statsminister Fouad Siniora i kveld.

– Til tross for enkelte reservasjoner, har regjeringen enstemmig sagt seg enige i Sikkerhetsrådets resolusjon, sa Siniora til journalister etter regjeringsmøtet.

Realistisk

Den libanesiske regjeringen har to ministre fra Hizbollah-bevegelsen.

Energi- og vannminister Mohammed Fneish fra Hizbollah sa de ville forholde seg "realistisk" til FN-resolusjonen. Hizbollah-leder Hassan Nasrallah sa tidligere lørdag at resolusjonen hadde negative aspekter, men at den kunne ha vært verre.

Det var på forhånd ventet at Libanon ville godta resolusjonen, som ble vedtatt av FNs sikkerhetsråd fredag kveld. Statsminister Siniora beskrev resolusjonen som en triumf for libanesiske forhandlere, sammenlignet med det opprinnelige fransk-amerikanske utkastet

Resolusjonen krever stans i krigshandlingene og utplassering av en internasjonal FN-styrke i Sør-Libanon.

Regjeringen vil møtes på nytt søndag for å diskutere hvordan resolusjonen skal settes ut i livet.

Hassan Nasrallah
Foto: al-Manar TV / Scanpix/AP

Uenig i skyldsspørsmål

I en fjernsynstale på TV-kanalen al-Manar i ettermiddag sa Hizbollah-leder Hassan Nasrallah at Hizbollah vil samarbeide med den libanesiske hæren og FN-styrker når de blir utplassert i Sør-Libanon. i tråd med Sikkerhetsrådets resolusjon.

Han sa samtidig at Hizbollah har rett til å bekjempe israelske styrker, så lenge disse befinner seg på libanesisk territorium.

– Straks det er en avtale om å stoppe de såkalte militære operasjonene vil motstandsbevegelsen etterleve den uten nøling, sa Nasrallah i talen.

I talen karakteriserte Nasrallah enkelte aspekter av FN-resolusjonen som urettferdig, spesielt at Hizbollah gis skylden for krigen. Han fastslo likevel at Hizbollah ikke ville blokkere resolusjonen under regjeringsmøtet i kveld.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt