Hopp til innhold

Enighet i Hellas-forhandlingene

Eurolandene skal i kveld ha blitt enige med Hellas om å forlenge låneprogrammet til Hellas med fire måneder.

Hellas sin finansminister Yanis Varoufakis

Den greske finansministeren Yanis Varoufakis er i Brussel for å forhandle om landets låneprogram.

Foto: YVES HERMAN / Reuters

– Avgjørelsen er å forlenge med fire måneder, sier eurosjef Jeroen Dijsselbloem til pressen i Brussel etter det tredje forhandlingsmøtet med grekerne på to uker.

Detaljene i avtalen er ikke klare, men Hellas må mandag legge fram en liste over reformtiltak.

Positive

I en uttalelse fra Eurolandene heter det at den såkalte troikaen vil da avgjøre om tiltakene er tilstrekkelige som et utgangspunkt for de videre forhandlingene, ifølge Reuters.

Kveldens enighet blir møtt med glede i Aten.

– Hellas har kommet et skritt videre, heter det i en uttalelse fra myndigheten i den greske hovedstaden. Som nå har kjøpt seg litt tid til å forhandle frem en ny avtale.

Ifølge flere medier resulterte formiddagens formøter og diskusjoner i et forslag til en avtale som de 19 finansministrene i eurosonen så startet en diskusjon om på kvelden.

– Det var et intenst møte. Det var intenst fordi det handlet om å bygge opp igjen tilliten mellom oss. Men arbeidet lønnet seg, sier den nederlandske finansministeren Dijsselbloem.

Og Frankrikes tidligere finansminister og EU-kommissær for økonomi, Pierre Moscovici, tvitret i kveld at det går mot enighet i Hellas-forhandlingene som pågår i Brussel.

Laster Twitter-innhold

240 milliarder

En avtale vil gjøre det mulig for grekerne å forlenge låneprogrammet som har holdt økonomien flytende siden 2010.

Tyskland har krevd at Hellas også går med på å forlenge vilkårene til reformer og kutt som følger lånene. Mens den nye regjeringen i Aten har lovet velgerne nye betingelser. Det greske låneprogrammet på til sammen 240 milliarder euro utløper ved månedsskiftet.

SISTE NYTT

Siste nytt