Trump og Clinton vant overlegent i New York

Hillary Clinton og Donald Trump vant nominasjonsvalget i New York overlegent. Det øker sannsynligheten for at presidentvalget i november vil stå mellom de to kandidatene med sterk tilknytning til delstaten.

Donald Trump og Hillary Clinton

FAVORITTENE VANT: Donald Trump og Hillary Clinton vant nominasjonsvalget i New York.

Foto: DSK / Afp

Hillary Clinton leder over Bernie Sanders med 20 prosentpoeng når mer enn halvparten av de demokratiske stemmene er talt opp. Dette er mer enn ventet. På de siste meningsmålingene var forspranget til Clinton ikke så stort som dette, og med nattens seier fester Demokratenes tidligere senator fra New York grepet om nominasjonen.

Sanders har satset hardt på å tette forspranget til Clinton de siste dagene etter at han har vunnet de siste åtte delstatene i den demokratiske nominasjonsprosessen.

I natt gjorde han det imidlertid dårligere enn ventet til tross for en intens og opphetet valgkamp i USAs fjerde mest folkerike delstat de siste ukene.

Trumps sjanser for flertall øker

Donald Trump vinner Republikanernes nominasjonsvalg svært overlegent. Når 60 prosent av stemmene er talt opp, har Trump fått mer enn 60 prosent mens Ohio-guvernør John Kasich har fått 24 prosent så langt.

New Yorks 95 republikanske delegater blir fordelt på en komplisert måte. Med sin overlegne seier vil Trump imidlertid få et stort antall av delegatene, og han har fortsatt en reell sjanse til å klare å vinne flertallet på 1237 delegater han trenger for å sikre seg den republikanske nominasjonen på partiets landsmøte i juli.

Om han klarer det, vil først bli klart etter nominasjonsvalget i California 7.juni.

SISTE NYTT

Siste nytt