En politibetjent er drept utenfor Pentagon

En politibetjent er drept etter en hendelse utenfor Pentagons hovedkvarter tirsdag.

Pentagon skyting

Hendelsen førte til at Pentagonbygningen ble stengt ned.

Foto: Olivier Douliery / AFP

Pentagon, som huser USAs forsvarsdepartement, ble stengt i halvannen time tirsdag formiddag, etter hendelsen som skjedde på en t-bane- og bussholdeplass utenfor bygget.

– En politibetjent som sto vakt utenfor Pentagon, ble drept tirsdag, bekrefter senator Mark Warner.

Warner leder etterretningskomitéen i Senatet og er tidligere guvernør i delstaten Virginia.

Ifølge nødhjelpsetatene var det flere som trengte medisinsk hjelp etter hendelsen, men de ville ikke gi ytterligere informasjon.

Sperringsbånd ble satt opp utenfor Pentagon.

Sperringsbånd ble satt opp utenfor Pentagon.

Foto: Andrew Harnik / AP

Leter ikke etter flere gjerningspersoner

Ifølge nyhetsbyrået Associated Press, døde politibetjenten etter å blitt knvistukket, mens den antatte gjerningspersonen ble skutt og drept.

NBC News melder at politibetjenten ble knivstukket flere ganger i nakken, men at det ikke er noe som tyder på at det var et terrorangrep, eller et angrep på militære.

– I morges ble en politibetjent angrepet. Skudd ble avfyrt, og flere ble skadet, sa politisjef Woody Kusse, som leder politistyrken rundt Pentagon, under en pressekonferanse tirsdag.

Han understreket at det er en pågående etterforskning, og ville verken spekulere i motivet, eller bekrefte om gjerningspersonen var pågrepet.

– Åstedet er trygt, vi etterforsker videre, men vi leter ikke aktivt etter flere gjerningspersoner, sa Kusse.

FBI bistår i etterforskningen.

Flere politifolk utenfor

Politifolk på t-bane- og bussholdeplassen utenfor Pentagon.

Foto: CHIP SOMODEVILLA / AFP

En AP-journalist på stedet skal ifølge nyhetsbyrået ha hørt flere skudd, etterfulgt av en pause, og så minst ett skudd til. En annen journalist skal ha hørt politiet rope «shooter».

Pentagons egen sikkerhetsstyrke bekreftet tidligere tirsdag at bygningen ble avstengt som følge av «politiaktivitet», uten å opplyse hva som var skjedd.

Bygningen ble deretter åpnet igjen ved 12:15-tiden lokal tid, og ansatte og besøkende fikk igjen gå inn og ut av det store bygningskomplekset.

Forsvarsministeren i møte med presidenten

Forsvarsminister Lloyd Austin var i et møte med president Joe Biden, da hendelsen skjedde

– Forsvarsministeren er nå tilbake i Pentagon. Han var ikke fysisk til stede da dette skjedde, sa pressetalsmann i Pentagon, John F. Kirby.

SISTE NYTT

Siste nytt