Advokat skutt og drept i tingretten i København

En advokat er skutt og drept i skyteepisoden i tingretten i København. I tillegg skal en mann være livstruende skadd i det som kan være et familieoppgjør.

Skudd i København

AVSPERRET: Ifølge Danmarks Radio er det massivt oppmøte av bevæpnet politi og kriminalteknikere på baksiden av Københavns Rådhus.

Foto: Simon Skipper / Scanpix Danmark / NTB scanpix

Episoden skal ha skjedd i forbindelse med en sak om samværsrett til et barn, ifølge sorenskriver Søren Axelsen i Københavns Byret.

Den antatte gjerningsmannen ble kort tid etter pågrepet av politiet på gata utenfor tingretten i Hestemøllestræde

Ifølge Ekstra Bladets reporter på stedet så hun politiet sikte mot en eldre mann, og si:

– Slipp posen, ellers skyter jeg, forteller hun.

Et fotografi i avisa viser hvordan en middelaldrende mann sitter på knærne mens en polititjenestemann retter et skytevåpen mot ham.

– Trolig skutt motparten

Skudd i København

Politiet er til stede – og tungt bevæpnet etter at to personer ble skutt i Hestemøllestræde ved Rådhusplassen i København tirsdag formiddag.

Foto: Simon Skipper / Scanpix Danmark / NTB scanpix

– Det var en sak som ble ført for tingretten, hvor to menn ble skutt. Den ene døde, mens den andre er livstruet skadd, sier Kristian Aaskov, sentral vaktleder ved Københavns politi til Ekstra Bladet.

Etter skuddvekslingen flyktet flere personer ut av rettslokalet. Overvåkningsbilder viser folk fra venterommet som løper til alle kanter, forteller administrasjonssjef Michael Villemoes Larsen i København Byret til Danmarks Radio.

– Det ser ut som om det er en person som har møtt i rettslokalet, og som har skutt motparten i saken, sier administrasjonssjefen.

– Trolig et familieoppgjør

Det er den antatte gjerningsmannen som er pågrepet på gata, ifølge politiet. De har sikret seg det som de antar var gjerningsvåpenet: En avsaget hagle.

Hendelsen skjedde i Hestemøllestræde 6 inne i rettslokalet i København rett etter klokka 10 tirsdag. Ifølge Jyllands-Posten skal vitner ha sagt at seks-sju skudd ble løsnet inne fra bygningen.

Rettspresident Søren Axelsen sier at han tror det dreier seg om et familieoppgjør.

Den danske tingretten tar seg blant annet av saker om foreldremyndighet, samvær med barn, inkassosaker, tvangsauksjoner og tilbakebetalingssaker.

– Det dreier seg om kjærligheten til et barn – noe som gjør det hele ekstra forferdelig, sier Axelsen til dansk TV2.

– Morfar pågrepet

Det omtalte barnet skal ikke ha vært til stede i rettslokalet, mens den skadde omtales som faren. Ifølge TV-kanalen skal den antatte gjerningsmannen være morfar til barnet.

Åstedet er rett ved Københavns Rådhus. Området er sperret av. Ifølge danske medier var det et massivt oppmøte av bevæpnet politi og kriminalteknikere på baksiden av rådhuset.

Mann skutt og drept.

Intervju med vaktsjef i Københavns politi, Kristian Aaskov.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT

Siste nytt