NRK Meny
Normal

Én person drept i opptøyene i Kairo

Fotballfans har tent på et politibygg i Kairo etter at syv politifolk er frikjent etter fotballskandalen i Port Said i fjor. Samtidig er det jubel i gatene etter at 21 rivaliserende fans er dømt til døden.

Frifinnelse av syv politifolk etter fotballskandalen i Port Said i fjor hvor 74 mennesker ble drept har satt sinnene i kok i Kairo.

Én person skal ifølge CNN være drept. Minst femten andre er skadd. Ifølge helseminister Ahmed Osman omkom den drepte da det oppstod bråk utenfor hotellet Semiramis Intercontinental i sentrum av byen.

Fem av de femten ble skadd i opptøyet utenfor hotellet. Ti andre får behandling etter å ha inhalert skadelig røyk.

Demonstrantene er tilhengere av fotballklubben Al-Ahly, og ifølge Al Jazeera kommer sinner av at syv politioffiserer er frikjent etter opptøyene i Port Said. Ifølge vitner sto politiet passive og så på at Al-Masry-tilhengere angrep motfansen.

Brannen sprer seg

En klubb for politioffiserer står i flammer, og fans har stormet hovedkvarteret til det egyptiske fotballforbundet.

Flammene har spredd seg til andre bygninger i nærheten av offisersklubben, og brannmannskaper jobber nå for å slukke brannen, melder AFP.

Meldingen om at en ankedomstol opprettholdt dødsdommer mot 21 fotballsupportere som deltok i sammenstøtene i Port Said i fjor, kom i dag.

Samtidig er fem andre personer dømt til fengsel på livstid for delaktighet i uroen.

Av de øvrige tiltalte er 28 blitt benådet, mens andre igjen har fått kortere fengselsstraffer.

(Artikkelen fortsetter)

Sinte fotballsupportere tente på en offiserklubb i Kairo etter at syv politifolk ble frikjent etter opptøyene i Port Said i fjor.

SE VIDEO: Fotballsupportere tenner på politibygg i Kairo.

Ble trampet i hjel

Opptøyene brøt ut etter en kamp i februar i fjor mellom fotballklubbene Al-Ahly fra Kairo og Al-Masry fra Port Said. I alt 74 mennesker ble drept i sammenstøtene, de fleste av dem tilhengere av Al-Ahly. Over tusen mennesker ble skaff, og flere av de som døde skal ha blitt trampet i hjel.

Dødsdommene utløste voldsomme opptøyer i Port Said da de først ble avsagt i januar, og det har vært frykt for ny uro etter avgjørelsen i ankesaken.

Etter opptøyene ble det tatt ut tiltale mot 73 personer, blant dem også politifolk og arrangører. Port Saids tidligere sikkerhetssjef, generalmajor Essam Samak, er dømt til 15 års fengsel i saken.

Egypt

Opptøyene brøt ut etter en kamp i februar i fjor mellom fotballklubbene Al-Ahly fra Kairo og Al-Masry fra Port Said.

Foto: REUTERS TV / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt