NRK Meny
Normal

En ny Kennedy vil til Washington

En ny Kennedy kan være på vei inn på storscenen i amerikansk politikk. Robert F. Kennedys barnebarn Joseph P. Kennedy III vurderer å stille i høstens valg for å komme inn i Kongressen.

Joseph P. Kennedy III

31 år gamle Joe Kennedy kan sørge for at Kennedyenes tid i Washington ennå ikke er over.

Foto: Elise Amendola / Ap

Den potensielle kandidaten kan forsøke å vinne setet i Representantenes hus fra Massachusetts fjerde distrikt, som siden 1980 har vært holdt av demokraten Barney Frank.

Pause etter over 60 år med Washington-Kennedyer

Frank (71), som nå er på vei ut av rikspolitikken, var i 1987 en av USAs første åpent homofile politikere. I november i fjor fortalte han at han ikke kom til å søke gjenvalg. Frank er en av 16 demokrater og seks republikanere som ikke søker gjenvalg i Representantenes hus i november.

Samtidig har 31 år gamle Joseph Kennedy - som kalles Joe - gitt seg i jobben som aktor for å veie mulighetene sine.

Det siste medlemmet av Kennedy-klanen til å tjene i politikken, var kongressrepresentant Patrick Kennedy, som ikke søkte gjenvalg i 2011. Da han forsvant ut døren fra Kongressen, var det første gang på over 60 år at en Kennedy ikke holdt et offisielt embete i Washington.

Patrick Kennedys far, Ted Kennedy, døde bare noen måneder før Patrick Kennedy annonserte at Kennedyenes tid i Washington var over - for den gang. ifølge avisen the Boston Globe har medlemmer av Kennedy-familien tjent i Washington siden 1947.

Joseph Kennedys far, Joseph P. Kennedy II, tjente i Kongressen i tolv år.

Kan samle inn penger til valget

31-åringen har tidligere arbeidet frivillig for Fredskorpset og har jobbet som aktor i tre år i forskjellige distrikter. Han er utdannet ved Harvard Law School.

I en uttalelse sier Kennedy at hans beslutning om å «seriøst vurdere» å stille til valg, var basert på «en dyp forpliktelse til å tjene offentligheten». Han sier ifølge BBC at han vil ta en endelig beslutning etter å ha snakket med velgere i valgkretsen.

Han har blant annet opprettet en undersøkelseskomité, som må gjøres for å få lov til å samle inn penger til valgkampen.

Joseph Kennedys farfar, New York-senator og justisminister Robert F. Kennedy, ble skutt og drept i San Francisco under Demokratenes nominasjonsvalg i 1968.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt