En million evakuert pga. tyfon i Kina

Tyfonen Lekima traff sørøstre deler av Kina kraftigere enn ventet tidlig lørdag morgen, med orkan på styrke 3 og vindhastighet på 52 meter per sekund. Så lang er det meldt om 28 døde.

Flere personer måtte få hjelp til å evakuere fra de enorme vannmassene, etter at tyfonan Lekima traff Kina lørdag morgen.

Flere personer måtte få hjelp til å evakuere fra de enorme vannmassene, etter at tyfonen Lekima traff Kina lørdag morgen.

Tyfonen som har truffet øst i Kina er den tredje største i landet noen gang, melder kinesisk media.

28 personer er bekreftet døde mens 20 er savnet så langt.

Det var egentlig spådd at værsystemet skulle avta i vindstyrke etter at det feide over Taiwan og Japan torsdag og fredag, men det var likevel sendt ut sterke advarsler om store nedbørsmengder, bølgehøyder og sterke vindkast.

Tyfonen som traff deler av Kina i natt hadde en vindhastighet på nesten 200 km/t. Tyfonen traff hardere enn ventet.

Tyfonen som traff deler av Kina i natt hadde en vindhastighet på nesten 200 km/t. Tyfonen traff hardere enn ventet.

Da Lekima feide inn over byen Wenling tidlig lørdag morgen ble tusenvis av trær meid i bakken, og over én million innbyggere tvunget til å forlate hjemmene sine. Vann og vind har medført at 2,7 millioner husholdninger er uten strøm.

Ødelagte bygninger pga Tyfon i Kina

En bygningsarbeider ser på det som er igjen av overnattingsplassen til arbeiderne etter at tyfonen Lekima traff sørøstre deler av Kina

Foto: STR / AFP

Frykter jordskred

Monsterstormen er ventet å bevege seg oppover kysten mot Shanghai, ifølge nyhetsbyrået Xinhua.

Det er ventet store nedbørsmengder og oversvømmelser der, samt i provinsene Anhui, Fujian, Jiangsu og Zhejiang, der myndighetene har sendt ut varsler om mulig leirskred, jordskred og flom.

Bølge treffer Taizhou, Kina

Bølgene treffer bygninger i Taizhou, Kina

Foto: AFP

Det er ikke full oversikt over hvor mange som er berørt, men ifølge BBC er 1000 fly kansellert, mens ferjetrafikk og tog er innstilt inntil videre flere steder.

I Shanghai er også høyhastighetstoget innstilt, mens 250.000 innbyggere er relokalisert. Mer enn 110.000 innbyggere er installert i midlertidig bolig.

Tyfon treffer Kina

Satellittbilde viser hvordan Tyfonen Lekima feier inn over sørøstre deler av Kina.

Foto: HO / AFP

SISTE NYTT

Siste nytt