En fars siste omfavnelse reddet treåring

12 timer etter at bygningen raste sammen, klarte kinesiske redningsarbeidere å hente ut en tre år gammel jente fra ruinene. Farens døde kropp beskyttet henne.

CHINA-ACCIDENT-CONSTRUCTION

KROPPEN SOM SKJOLD: Den 26 år gamle fabrikkarbeideren ble funnet under en tjukk betongsøyle, bøyd over datteras kropp. Det reddet livet til treåringen.

Foto: STR / Afp

Den lille jenta Wu var den siste overlevende som ble reddet ut etter at fire bygninger på flere etasjer raste sammen i Wenzhou, øst i Zhejiang-provinsen i Kina mandag.

Treåringen ble funnet dypt inne i ruinene av boligbygget på seks etasjer, 12 timer etter at boligblokka raste sammen, skriver nyhetsbyrået AFP.

Levende begravet

Jenta fikk kun lettere, fysiske skader, takket være faren som brukte seg selv om skjold for å verne dattera mot bygningsmassene.

Den 26 år gamle fabrikkarbeideren ble funnet død under en tjukk betongsøyle, bøyd over datteras kropp.

– Barnet overlevde kun fordi faren brukte sin egen kropp til å lage et lite rom som dattera kunne overleve i, forklare en av redningsarbeiderne til avisa China Youth Daily.

Hele familien ble levende begravet i sin egen stue da boligbygget raste sammen. Mora ble funnet omkommet like ved faren.

Minst 22 personer omkom i kollapsen. Kun seks personer ble reddet ut.

Treåring reddet ut etter bygningskollaps i Kina

Etter tolv timer klarte redningsarbeidere å hjelpe Wu (3) ut av ruinene.

Foto: STR / Afp

Fattige arbeidere

Årsaken til ulykka etterforskes, ifølge CCTV, men det er grunn til å anta at mye regn i kombinasjon med dårlig bygningsteknisk kvalitet har spilt inn.

Bygningen var gammel og reist av arbeidere uten fagkunnskap. De fleste som bodde der var fattige arbeidere fra landsbygda, som hadde kommet til byen for å jobbe. Wus foreldre var intet unntak.

Mange av de tilreisende får dårlig betalt og bor under kummerlige forhold. Likende bygninger i nabolaget i Wenzhou skal rives for å forhindre flere ras, ifølge nyhetsbyrået Xinhua.

En rekke bygningskollapser

Det har vært flere liknende bygningskollapser i Kina de siste åra. Mange av ulykkene skyldes dårlig kvalitet på bygningskonstruksjonen.

I mai omkom 16 personer etter at et boligbygg i provinsen Guizhou, sørvest i landet, raste sammen på grunn av jordras.

Måneden før døde to personer og 24 ble skadet da uvær fikk et butikklokale til å kollapse i byen Foshan i Guangdong-provinsen.

Bygning i ruiner i Kina

22 personer omkom da fire boligbygg på flere etasjer raste sammen.

Foto: STR / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt