NRK Meny
Normal

Én drept og flere skadet etter buss-påkjørsel i Sverige

En person omkom og tre andre er sendt til sykehus etter å ha blitt påkjørt av en buss i den svenske byen Lund. Flere andre er også sendt til sykehus som følge av en vannlekkasje som forårsaket bussulykken.

Lekkasje og bussulykke Lund
Foto: SVT

Bussen kjørte på flere personer utenfor en restaurant ved sentralstasjonen i Bangatan i Lund, rundt klokken 19.00 fredag, melder SVT.

Ulykken skjedde som følge av en lekkasje i et fjernvarmeanlegg i sentrum av byen, som førte til at store mengder varm damp la seg som en tåke over området og førte til dårlig sikt. Den omkomne skal ifølge SVT være en syklist som ble truffet av bussen inne i tåkehavet.

Politiet bekreftet dødsfallet ved 21-tiden.

Nils Norling i Lund-politiet sier til den svenske statskanalen at flere personer, inkludert en brannmann, også fikk brannskader etter å ha kommet i kontakt med det glovarme vannet fra lekkasjen.

Artikkelen fortsetter under videoen

En person er død etter å ha blitt påkjørt av en buss i Sverige i kveld. Lekkasje av varmt vann fra en rørledning skapte mye damp i området som reduserte sikten betraktelig.

Oversvømt gate

Fjernvarmerøret skal ha sprukket ved 18.00-tiden i dag i nærheten av Clemenstorg midt i Lund sentrum. Ifølge den svenske avisen Expressen har vannet som lekker en temperatur på 88 grader celsius.

Politiet skriver sine nettsider klokken 21.10 at lekkasjen var stanset.

Lekkasjen har skapt kaos i byen som ligger i Skåne, sør i Sverige.

– Hele gaten er oversvømt, sier Linda Fridh til SVT.

Hun bor rett ved ulykkesstedet og ser fra balkongen sin dramatikken som utspiller seg nedenfor, der brannmenn vader i vannet som fyller gaten og forsøker å få kontroll.

Ber folk holde seg unna

Deler av sentrum er sperret av og politiet oppfordrer alle til å respektere sperringene som er satt opp.

– Vi vil at de som bor i nærheten skal bli innendørs og at alle andre unngår å gå innenfor sperringene, sier Norling.

Ved 21-tiden har noen av sperringene blitt fjernet, men deler av Sankt Laurentiigaten, der lekkasjen inntraff er fremdeles sperret av.

– Der må man fremdeles være forsiktig. Det er fortsatt mye damp i luften, men unngår man de avsperrede gatene, så løper man liten risiko for å brenne seg, sier Norling.

Det var et rør fra det svenske energiselskapet Kraftringen som sprang lekk, og ifølge selskapets kommunikasjonssjef Michael Widing, har vanntrykket på det høyeste vært på 2000 kubikkmeter.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt