NRK Meny
Normal

Én drept i gisseldrama i Rio de Janeiro

Én person ble drept av streifskudd, men 35 gisler ble løslatt under en dramatisk politiaksjon på et hotell i Rio de Janeiro.

Det ble et dramatisk sammenstøt mellom politiet og væpnede menn på et av de dyrere hotellene i den brasilianske byen lørdag.

Politiet omringet de væpnede gisseltakerne inne i hotellkjøkkenet på Hotel Intercontinental, og gislene ble løslatt uskadet.

Hendelsen viser likevel at sikkerhetsutfordringene står i kø i Rio de Janeiro, arrangør av sommer-OL i 2016, skriver nyhetsbyrået AFP.

– Dessverre har vi narkotrafikk og og barbariske tendenser i Rio. Når de støter på politiet, skjer slike ting, sier Jose Mariano Beltrame, sjef for offentlig sikkerhet i delstaten Rio de Janeiro.

LES OGSÅ: Narkobande skjøt ned politi- helikopter i OL-byen Rio

Drept av streikskudd

En kvinne, som politiet sier er et gjengmedlem, ble drept av et streifskudd da volden spredte seg fra Rios gater og inn i hotellobbyen. Syv personer fikk skuddskader, blant disse fire politifolk. I alt er ni mistenkte arrestert, opplyser politiet.

Politi på patrulje støtte lørdag på «kriminelle» i kjøretøy og motorsykler på vei mot Rocinha. Dette erbyens mest folkerike «favela», fattigkvarter, opplyser polititalsperson oberst Lima Castro til CBN radio.

LES OGSÅ: Narkobandene kastet ut av «Guds by»

Hotellgjester uskadet

Amatørbilder filmen fra bygninger i nærheten og vist på lokal TV viser menneskemengder som løper ned gatene. Noen hyler, noen flykter og andre som veiver med våpen og avfyrer skudd.

Omtrent 20 av de væpnede mennene løp inn på Intercontinental Hotel, hvor politiet sier de tok både hotellgjester og -ansatte som gisler.

Gisseltakerne tok over resepsjonen og rømte til kjøkkenenet, ifølge hotellets bestyrer. Det var vel 1500 gjester på hotellet, de fleste utlendinger, men ingen ble skadet i hendelsen.

Fotball-VM og sommer-OL

De siste to årene har brasilianske myndigheter slått ned på kriminalitet gjennom et «pasifiseringsprogram» i flere fattigkvarterer i Rio de Janeiro, inkludert i Rocinha. Myndighetene sier handlingene har ført til mindre vold i byen.

Politiet er under press for å opprette ro og orden i Rio de Janeiro, som er vertsby under fotball-VM i Brasil i 2014 og for sommer-OL i 2016.

LES OGSÅ: Kritikk mot Brasils VM-planlegging
LES OGSÅ: Sommer-OL til Rio de Janeiro

– Vi har et nytt Rio som må leve sammen med det gamle Rio, før myndighetene blir ferdig med sikkerhetsplanen, sa sikkerhetssjef Beltrame på en pressekonferanse.

– Folk som tror at de kommer til å løse dette problemet på kort sikt tar feil, sa han.

– I Rio må vi få slutt på disse områdene som kontrolleres med våpen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt