En cubansk statshemmelighet

Fidel Castros sykdomstilstand er en cubansk statshemmelighet. Nå rapporteres det at han har ringt den kinesiske ambassadøren i Havana.

Fidel Castro, president på Cuba
Foto: JAVIER GALENO / AP

Castro ringte den kineiske ambassadøren for å diskutere de tette båndene mellom Kina og Cuba, skriver nyhetsbyrået Reuters i dag.

I torsdagens telefonsamtale skal Castro ha ønsket den kinesiske presidenten Hu Jinta et godt nytt år. Det skriver den cubanske kommunistiske avisen Granma.

Flatterende tegning

Castro benyttet også anledningen til å takke den kinesiske helseministeren for å ha besøkt et sykehus i Kina, som Cuba har vært med på å bygge.

Cuba er svært interessert i å vise at 80 år gamle Castro fremdeles er den som styrer landet, selv om hans bror Raul Castro måtte midlertidig ta styringen i slutten av juli.

"Sosialisme eller død", en plakat av Fidel Castro
Foto: ENRIQUE DE LA OSA / REUTERS

En tegning på avisen Granmas forside viser at en sengeliggende Fidel Castro holder en telefon, og at personen i den andre enden av linja sier "Til din disposisjon, Øverstkommanderende!"

Syk eller ikke syk?

Cubas leder Fidel Castro er ikke sett offentlig på fem måneder.

Det lange sykefraværet til den cubanske lederen har satt fart i spekulasjonene om at han er døende. Castro ble sist sett på video den 28. oktober. Bildene viste en svak mann som hadde problemer med å gå.

Amerikanske myndigheter spekulerer i at Castro har kreft, og den meget kontroversielle etterretningssjefen John Negroponte sa til avisen Washington Post den 15. desember at Castro kom til å dø i løpet av få måneder.

En spansk lege som har undersøkt Castro, derimot, sa for to dager siden at han ikke har kreft. Han mente at Castos helbred var på god vei etter operasjoner, og at han snart kunne styre landet som før.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt