Normal

En av Mexicos mest ettersøkte tatt

Sikkerhetsstyrkene i Mexico har pågrepet en av landets mest ettersøkte menn, den antatte narko-kongen Sergio «El Grande» Villareal.

Sergio Villareal Barraga

Sergio Villareal Barraga - «El Grande» - er pågrepet i Mexico.

Foto: Den mexicanske hæren / Afp

«El Grande» regnes som en av lederne for Beltran-Levya-kartellet som har smuglet tonnevis av narkotika nordover til USA, opplyser en kilde i militæret til nyhetsbyrået AFP.

30 millioner peso

Narko-kongen og to andre personer ble pågrepet av marinesoldater i byen Puebla midt i Mexico på søndag. Det ble ikke brukt vold under arrestasjonen.

Mexicanske myndigheter hadde utlovet en dusør på 30 millioner peso for Villareal, omtrent 2,2 millioner dollar, for informasjon som førte til arrestasjon.

Kartellets leder Arturo Beltran Levya ble drept av sikkerhetsstyrkene i desember, og etterfølgeren Edgar «La Barbie» Valdez ble pågrepet 30. august. Villareal skal ifølge myndighetene ha vært sentral i maktkampen i Beltran-Levya-kartellet. Kampen sto særlig mellom Villareal og Valdez, som var Arturo Beltran Levyas bror.

«La Barbie», som fikk sitt tilnavn på grunn sin lyse hud og lyse øyne, er siktet av både mexicanske og amerikanske myndigheter for narkotrafikk og drap.

Har utført mange drap for kartellene

Også «El Grande» er av mexicanske myndigheter siktet for narkotrafikk og for å ha utført mange drap for flere av landets store og brutale karteller. Titusenvis av mennesker har de siste årene blitt drept enten i interne narkokriger eller i sammenstøt mellom narko-kartellene og myndighetene.

Drapene i Mexico er så mange at barn lærer på skolen hvordan de skal unngå å bli truffet av kuler.

Over 28.000 mennesker er drept siden Mexicos president Felipe Calderon satte inn hæren i kampen mot de mange og mektige narkotikakartellene i 2006.

Også maktkampen i Beltran-Levya-kartellet har ført til mange drap, og politiet i byer som Acapulco og Cuernavaca har funnet mange lik - noen torturert eller halshugget.

Like etter at Valdez ble arrestert i august fant politiet 13 lik i bortgjemte graver. Alle de drepte var trolig rivaler i maktkampen i kartellet, melder AFP.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt