NRK Meny
Normal

– Terrormistenkt så redd ut

De tre unge mennene som ble ført inn i rettslokalet siktet for terror så skremt ut, skriver dansk avis.

Video eab0e1bc-db60-435e-b57c-26fce163743a.jpg

Her ankommer de terrormistenkte retten.

Byrettsdommer Elisabeth Michelsen i Golstrup ledet i formiddag rettsmøtet mot tre unge menn, som er tiltalt for å ha planlagt det som kunne blitt ett av de blodigste terrorangrepene i Norden. Ifølge den danske avisa Politiken sin reporter i salen, så den første av de tre mistenkte skremt ut i det han ble ført inn i salen.

Alle de tre er fra Sverige, og alle nektet straffeskyld.

Nektet straffeskyld

Ifølge danske medier blir den fjerde mistenkte som ble arrestert i Danmar, en 26 år gammel mann, løslatt i dag. Siktelsen mot den 26 år gamle mannen blir imidlertid opprettholdt av politiet, melder Jyllandsposten.

I Grundslovsforhøret i Glostrup i formiddag vurderte dommeren Elisabeth Michelsen mistanken mot de tre arresterte som sterk nok til at de kan varetekstfengsles i fire uker.

Alle tre er siktet for brudd på den danske straffelovens paragraf 114, den såkalte terrorloven, for å ha villet drepe et ukjent antall mennesker i Jyllandspostens lokaler i København.

Glostrup

Her ankommer de terrorsiktede retten.

Foto: DR

De er også siktet for besittelse av en maskinpistol med lyddemper, en 9 mm pistol og 72 skarpe patroner.

– Flere kan bli pågrepet

De siktede har ikke ønsket å forklare seg for politiet, og de skal også ha gitt uttrykk for at de ikke ønsker å si noe i fremstillingen for varetekt. De tiltalte protesterte imidlertid mot at saken skulle føres for lukkede dører.

Den femte mistenkte, som ble arrestert i Sverige, framstilles for fengsling i Stockholm torsdag ettermiddag.

Ifølge aktor Sörensen kan politiet ikke utelukke at flere personer kan bli arrestert i saken.

Stort politioppbud

Ifølge den danske avisen Politiken, som deler lokaler med terrortruede Jyllandsposten i København, har politiet slått en jernring rundt rettssalen der de siktede fremstilles for varetekt.

De siktede skal, ifølge Politiets Etteretningstjenste (PET) i Danmark, ha planlagt å trenge seg inn i Jyllandspostens lokaler og drepe så mange som mulig.

Ifølge PET var angrepet nært forestående da politiet slo til mot mennene.

Mumbai-kopi

Tilsynelatende skulle angrepet være en kopi på terrorangrepet i den indiske storbyen Mumbai i 2008.

Den gangen skjøt en gruppe terrorister vilt rundt seg. Da skytingen opphørte hadde terroristene tatt livet av 174 personer i angrepet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt