Normal

Brannsjef i California: – Alvorlig, kritisk og katastrofalt

Onsdag økte dødstallet i California til 23 etter at den amerikanske delstaten har blitt rammet av flere store skogbranner de siste dagene. Kraftig vind i området gjør slukkingen vanskelig for brannmennene.

California brann

Flere hjem er lagt i ruiner som følge av de voldsomme skogbrannenes herjinger i California de siste dagene.

Foto: Elijah Nouvelage / AFP

Tusenvis av mennesker forblir hjemløse i det flere branner sprer seg i California.

De kraftige brannene har først og fremst rammet de velkjente vindistriktene i Napa Valley og Sonoma-området. I alt 14 kraftige skogbranner har rammet distriktet nord for storbyen San Francisco i California.

Multiple Wildfires Continue To Ravage Through California Wine Country

Flere vingårder er nedbrent i de velkjente vindistriktene i California.

Foto: Ezra Shaw / AFP

Vindstyrken i området gjør brannen uforutsigbar og slukkingsarbeidet vanskelig for brannmennene. Nå forventes det at flere må evakuere hjemmene sine.

Brannen er blant de dødeligste i Californias historie og har sendt røyk så langt sør som til San Francisco, omtrent 60 kilometer unna.

Enda flere evakueres

Alle innbyggerne i Calistoga og Geyserville er blitt beordret til å evakuere hjemmene sine som følge av den kraftige brannen, melder Los Angeles Times. Fra før av er store deler av Sonoma-området, og nordlige områder av Napa Valley fullstendig evakuert.

– Bare i Sonoma County alene har 25.000 mennesker blitt evakuert, sier talsmann for Sonoma, Scott Alonso til Los Angeles Times.

Også øst i Napa Valley har beboere nå fått beskjed om å være forberedt på å måtte evakuere.

– Brannen er ikke en stor trussel i det området, men forholdene kan raskt endres, sier en tjenestemann ifølge Los Angeles Times.

Laster Twitter-innhold

Mange savnet

600 personer var først meldt savnet etter at brannene oppstod. 315 av disse er blitt funnet og nå jobber politiet med å finne de resterende 285 personene, skriver Los Angeles Times.

40.000 mennesker er fortsatt strømløse som følge av brannene

Ifølge National Weather Service forventes det sterk vind i Bay Area, med vindkast på opp mot 50 kilometer i timen. Det betyr at brannen raskt kan spre seg til nye områder.

Brannsjefen i California, Ken Pimlott, sier at antallet døde kan fortsette å stige. Til nå er 23 personer bekreftet døde i brannen.

– Dette er en alvorlig, kritisk og katastrofal hendelse, sier Pimlott til BBC.

Pimlott informerer om at 73 helikoptre og nesten 8000 brannmenn kjemper mot brannene.

Laster Twitter-innhold

Rammet to ganger før

Bare to ganger tidligere er California blitt rammet av branner som har tatt flere liv og forårsaket større ødeleggelser.

Det er foreløpig ikke kjent hvordan brannene startet, men svært høye temperaturer i sommer er en av årsakene til at de sprer seg raskt. I San Francisco ble det satt ny varmerekord i begynnelsen av september.

– Det er svært tydelig at de stadig varmere somrene skyldes klimaendringer, sier forskeren Daniel Swain ved universitetet UCLA til NBC.

Se ødeleggelsene etter brannen
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt