NRK Meny
Normal

Én arrestert etter cricket-angrepet

Én person er arrestert mistenkt for å ha stått bak angrepet på Sri Lankas cricketlandslag i Pakistan i mars.

Én er arrestert for angrepet på Sri Lankas cricketlandslag i Pakistan i mars

Én person ble i dag arrestert, mistenkt for å ha skutt mot Sri Lankas cricketlandslag i Pakistan i mars.

Foto: MOHSIN RAZA / REUTERS

- Vi har avslørt et Taliban-nettverk i Punjab og vi har arrestert én angriper som skjøt og drepte en politimann, uttaler politisjef Pervez Rathor.

Sri Lankas cricketlandslag var på vei til landskamp i Lahore i Pakistan 3. mars da bussen de satt i ble angrepet av sju bevæpnede menn. Sju av spillerne ble skadet og seks politimenn drept i angrepet.

Les også: 25 pågrepet etter cricket-angrep

Les også: Neppe tilfeldig terrormål

Den arresterte er én av de sju angriperne og er medlem av en Taliban-gruppe i Punjab, som har bånd til Lashkar-e-Jhangvi-gruppen, som igjen skal ha tett tilknytning til al Qaida.

Skulle ta spillerne til fange

Den mistenkte arrestanten har innrømmet å ha deltatt i angrepet i mars og har fortalt pakistansk politi at planen var å ta spillerne til fange. Målet var deretter å presse myndighetene til å frigi fengslede medlemmer av Taliban-gruppen.

De seks andre mistenkte er identifisert, men har ifølge Rathor trolig flyktet over til Waziristan, et delvis selvstyrt område ved grensen til Afghanistan. Den arresterte skal ha forklart at han fikk militær opplæring i Waziristan.

Les også: Fire cricket-terrorister etterlyst

Cricketlag angrepet

Sju av spillerne på Sri Lankas cricketlandslag ble skadet da bevæpnede menn angrep bussen de satt i på vei til landskamp i Lahore i Pakistan i mars.

Foto: REUTERS TV / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt