Normal

Emneknagg ydmyker Saudi Arabia

Saudi Arabias regjering truet med å saksøke en kritiker som sammenlignet Saudi Arabia med IS. Svaret ble at Twitterkampanjen #SueMeSaudi ble en farsott.

 Kong Salman bin Abdulaziz

Saudia Arabias konge, Salman bin Abdulaziz og resten av myndighetene blir latterliggjort etter trusler om å saksøke en twitterbruker.

Foto: FAYEZ NURELDINE / Afp

Twitterbrukere går direkte inn for å mobbe Saudi Arabias regjering etter en trussel om saksøke personen bak en twitrermelding regimet ikke likte.

Laster Twitter-innhold

Det er ikke kjent hvilken twitrer regimet siktet til, men personen skrev at dødsdommen mot en mann i Saudi Arabai minnet om IS.

Trusselen i fra talsmannen ble gjengitt av den regimetro avisen Al Riyadh og deretter sitert av nyhetsbyrået Reuters.

#SueMeSaudi

Ingen har skrevet hva Saudi Arabias regjering mener søksmålet burde føre til i form av straff eller avskrekking, men et resultat er to og raskt voksende emneknagger: #SaudiArabiaIsISIS og #SueMeSaudi.

Essensen i meldingene med emnkeknaggen er nettopp å sammenligne Saudi Arabia med IS.

Dette gjøres ved å peke på kontroversielle avgjørelser myndighetene i landet har tatt, som twitterbrukerne mener kan minne om terorrgruppens fremgangsmåter. Blant annet blir landets bruk av dødsstraff kritisert. Nylig ble det kjent at landet har henrettet 151 personer hittil i år. Det høyeste tallet siden 1995.

Laster Twitter-innhold

I følge flere medier forkommer det å sammenligne Saudi Arabia med IS stadig oftere. Særlig etter at den palestinske poeten Ashraf Fayadh ble dømt til døden for «å spre ateisme» og for «mangel på respekt for profeten» i november.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt