Hopp til innhold

Elon Musk går av som styreleder i Tesla og får 20 millioner dollar i bot

Elon Musk går av som styreleder i Tesla og må betale 20 millioner dollar i bot. Det er resultatet av et forlik mellom Musk og det amerikanske finanstilsynet.

Elon Musk

Etter å ha tvitret at han vurderer å kjøpe Tesla av børs, ble Elon Musk saksøkt av det amerikanske finanstilsynet. Nå har de inngått et forlik.

Foto: Chris Carlson / AP

Musk vil gå av som styreleder om 45 dager, heter det i en kunngjøring fra finanstilsynet SEC. Forliket innebærer også at Musk må betale en bot på 20 millioner dollar, rundt 163 millioner kroner.

Musk vil fortsetter som direktør i bilprodusenten.

Tilsynet hadde saksøkt Musk og beskyldt ham for å ha villedet selskapets investorer da han luftet ideen om å ta selskapet av børsen i en Twitter-melding tidligere i år.

Laster Twitter-innhold

Aksjekursen steg etter Twitter-melding

Aksjekursen til elbilprodusenten Tesla steg 11 prosent dagen etter at Musk tvitret i august måned. Prisen Tesla-sjefen vurderte å ta selskapet ut av børsen med, var på 420 dollar per aksje. Utspillet rystet Wall Street.

Ifølge det amerikanske finanstilsynet fabrikkerte Musk påstandene i tweeten, og hadde ikke finansieringen i orden.

Musk opplyste etter at Twitter-meldingen var publisert at han var i samtaler blant annet med Saudi-Arabias statlige investeringsfond om finansiering til å ta elbilprodusenten av børsen.

Ifølge nyhetsbyrået AP har Musk og Tesla inngått forliket uten å innrømme eller benekte SECs anklager.

Tesla-aksjen falt 13,9 prosent fredag, og har med det falt nesten 30 prosent siden Musk la ut Twitter-meldingen 7. august, ifølge ABC News.

SISTE NYTT

Siste nytt