Elon Musk går av som styreleder i Tesla og får 20 millioner dollar i bot

Elon Musk går av som styreleder i Tesla og må betale 20 millioner dollar i bot. Det er resultatet av et forlik mellom Musk og det amerikanske finanstilsynet.

Elon Musk

Etter å ha tvitret at han vurderer å kjøpe Tesla av børs, ble Elon Musk saksøkt av det amerikanske finanstilsynet. Nå har de inngått et forlik.

Foto: Chris Carlson / AP

Musk vil gå av som styreleder om 45 dager, heter det i en kunngjøring fra finanstilsynet SEC. Forliket innebærer også at Musk må betale en bot på 20 millioner dollar, rundt 163 millioner kroner.

Musk vil fortsetter som direktør i bilprodusenten.

Tilsynet hadde saksøkt Musk og beskyldt ham for å ha villedet selskapets investorer da han luftet ideen om å ta selskapet av børsen i en Twitter-melding tidligere i år.

Laster Twitter-innhold

Aksjekursen steg etter Twitter-melding

Aksjekursen til elbilprodusenten Tesla steg 11 prosent dagen etter at Musk tvitret i august måned. Prisen Tesla-sjefen vurderte å ta selskapet ut av børsen med, var på 420 dollar per aksje. Utspillet rystet Wall Street.

Ifølge det amerikanske finanstilsynet fabrikkerte Musk påstandene i tweeten, og hadde ikke finansieringen i orden.

Musk opplyste etter at Twitter-meldingen var publisert at han var i samtaler blant annet med Saudi-Arabias statlige investeringsfond om finansiering til å ta elbilprodusenten av børsen.

Ifølge nyhetsbyrået AP har Musk og Tesla inngått forliket uten å innrømme eller benekte SECs anklager.

Tesla-aksjen falt 13,9 prosent fredag, og har med det falt nesten 30 prosent siden Musk la ut Twitter-meldingen 7. august, ifølge ABC News.

SISTE NYTT

Siste nytt

Legen til Aleksej Navalnyj, Anastasia Vasiljeva, satte seg foran pianoet da politiet kom hjem til henne. 

Legen til Aleksej Navalnyj, Anastasia Vasiljeva, satte seg foran pianoet da politiet kom hjem til henne. 

Legen til Aleksej Navalnyj, Anastasia Vasiljeva, satte seg foran pianoet da politiet kom hjem til henne. 

Spilte piano mens politiet ransaket hjemmet

Etter at den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj ble arrestert, tar politiet seg inn i kontorer og hjemmene til folk som er knyttet til ham. Anastasia Vasiljeva spilte piano mens leiligheten hennes ble ransaket.