NRK Meny
Normal

Elisabeth Olsen: – Folk ropte «løp, løp!»

Elisabeth Olsen forteller om kaotiske tilstander da folk begynte å forstå alvoret etter skytingen i München.

Elisabeth Olsen og Morten Spilleth på hotellrommet i München

HAVNET MIDT I KAOSET: Samboerparet Elisabeth Olsen og Morten Spilleth er på ferie i München. De forteller om kaotiske tilstander fredag kveld. Nå følger de situasjonen fra hotellrommet.

Foto: Privat

Fredag kveld begynte en eller flere gjerningspersoner å avfyre skudd inne i Olympia-kjøpesentert i München.

Elisabeth Olsen, som er ansatt i NRK, er på ferie i den sydtyske byen sammen med samboeren Morten Spilleth. De fikk vite om det som det politiet mistenker er et terrorangrep på telefon fra Norge.

– Først tok vi det rolig, men så ble vi oppringt igjen om at «det skjer masse ting, dere bør komme dere tilbake til hotellet», sier Olsen.

– Løp, løp!

Samboerparet begynte å spasere tilbake til hotellet som ligger like ved Marienplatz, sentralt i München.

– Først var det ikke så mye som skjedde rundt oss, men etter hvert begynte alle å gå fortere og fortere. Da vi var et par hundre meter fra hotellet begynte folk å løpe skikkelig, og det kom også folk løpende mot oss, forteller Olsen.

– De som kom løpende mot oss ropte «løp, løp», og mente vi burde løpe i motsatt retning, fortsetter hun.

Da samboerparet var like ved hotellet der de bor mistet de hverandre i kaoset.

– Vi begynte å løpe hver vår vei fordi folk ropte så fælt. Jeg løp rett til hotellet, mens han (Spilleth, jour. anm.) ble dratt inn på en restaurant like ved, og deretter rett ned i kjelleren, sier Olsen.

Venter på hotellet

Olsen forteller at de etter en times tid ble forent på hotellet, da samboeren fikk gå ut av restauranten som lå 15 til 20 meter fra hotellet.

– Vi kan ikke se at det er noen ute i gatene fra der vi sitter nå. Men da jeg kom inn på hotellet og så ut, da så jeg folk sette fra seg bilene i gatene og komme seg inn. Det var ganske kaotisk her en periode, sier Olsen.

Olsen forteller at de to nå er på hotellrommet og avventer situasjonen mens de følger med på TV.

– De sier på TV at de ikke vet om det er terror eller hvor mange gjerningsmenn det er. Men gjerningspersonene er ikke tatt, og dermed blir vi oppfordret til å holde oss inne, sier Olsen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt