NRK Meny
Normal

Elev pågrepet for skyting på fransk skole

Flere personer er lettere skadd etter at en elev (16) løsnet skudd på en videregående skole i Grasse, sør i Frankrike. Den pågrepne tenåringen beskrives som «ustabil» med en fascinasjon for våpen.

Politi utenfor skole i Grasse

STENGER SKOLER: Politi i området rundt Tocqueville-skolen i Grasse, der en 17-åring skal ha løsnet skudd mot flere personer torsdag.

Foto: Valery Hache / AFP

Åtte personer, blant dem skolen rektor, ble truffet da skudd ble løsnet ved skolen Alexis de Tocqueville ved 13-tiden torsdag. Ingen skal ha blitt alvorlig skadd.

Den franske utdanningsminister Najat Vallaud-Belkacem sier torsdag ettermiddag at angrepet ser ut til å være utført av en «ustabil» person med en fascinasjon for våpen.

Kun tre av de sårede ble truffet av skudd eller streifskudd. De fem andre ble skadet da det oppstod panikk, ifølge L'Express.

16-åringen som ble pågrepet var, ifølge Reuters, bevæpnet med en rifle, to håndvåpen og to håndgranater. En annen person skal fortsatt være på frifot, sett løpende bort fra åstedet.

– En av de to ble arrestert, men den andre flyktet. Det oppstod panikk og elever søkte tilflukt i et supermarked i området, sier en ikke navngitt politikilde til Reuters.

– Disputt med rektor

Angrepsvarsel på telefon i Frankrike

Politiet i Frankrike sendte ut terrorvarsel etter skytingen i Frankrike. Ifølge lokale medier var imidlertid årsaken til skytingen en disputt mellom en eller to elever og rektoren ved skolen.

Foto: DAMIEN MEYER / AFP

Den pågrepne er en elev ved skolen, ifølge Le Figaro. Han er ikke tidligere kjent av politiet. Avisen skriver at gutten skal ha hatt en disputt med rektor.

Det ble først meldt at gutten er 17 år, men innenriksdepartementet i Paris opplyser til AP at han bare er 16.

Ifølge en regional folkevalgt, Christian Estrosi, forsøkte rektoren å avverge situasjonen da eleven kom med trusler.

Ifølge BBC skal franske myndigheter ha sendt ut et terrorvarsel via en app etter angrepet. Samtidig var politikilder på stedet raskt ut med å påpeke at det var for tidlig at det var snakk om terror.

Laster Twitter-innhold

Klokken 13.38 torsdag ettermiddag norsk tid opplyser lokale kilder til Reuters at skytingen trolig har årsak i en feide mellom to elever, og ikke er relatert til terror.

Terrorberedskapen i Frankrike er fortsatt høynet etter flere angrep de siste årene, både i Paris og Nice. Nice ligger om lag 40 kilometer fra Grasse.

Torsdag ble også Det internasjonale pengefondets lokaler i Paris utsatt for en brevbombe.

Frankrikes president, François Hollande, forsvarte torsdag den høynede beredskapen etter dagens to separate hendelser.

Laster kart, vennligst vent...

FLERE SKADD: Flere personer skal være skadd i skytingen i Grasse.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt