Ekteparet Bill og Melinda Gates skiller seg

Milliardærparet går hver til sitt etter 27 års ekteskap, kunngjør Bill og Melinda Gates på Twitter mandag kveld.

Stars and celebrities take part in the ''One World: Together at Home'' event

SKILLES: Melinda og Bill Gates har vært gift i 27 år. Nå opplyser paret at de skiller seg.

Foto: Global Citizen / Reuters

Bill Gates sier samlivsbruddet kommer etter en lang vurdering og forsøk på å redde forholdet.

– De siste 27 årene har vi oppdratt tre utrolige barn og bygget en stiftelse som arbeider over hele verden med å gi mennesker muligheten til å leve sunne, produktive liv, skriver Gates i uttalelsen på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Også kona Melinda Gates har lagt ut den samme erklæringen.

Bill Gates er ifølge Forbes verdens fjerde rikeste mann og var med på å grunnlegge programvareselskapet Microsoft. De to møtte hverandre på slutten av 80-tallet, etter at Melinda begynte å jobbe i Microsoft.

Siden Bill Gates trakk seg ut av den daglige driften av selskapet i 2008, har han og kona drevet den veldedige stiftelsen Bill & Melinda Gates foundation.

Vaksinearbeid

EKTEPARET GATES I AUDIENS PÅ SLOTTET

AUDIENS: Ekteparet Gates ble tatt i mot av kronprinsparet på Slottet i 2009.

Foto: Erlend Aas / NTB

Ekteparet har blant annet engasjert seg i vaksinearbeid, og i april i fjor kunngjorde paret at stiftelsen skulle bidra til finansieringen av fabrikker som skulle produsere korona-vaksinekandidater.

I 2017 gikk Gates-paret sammen med Norge og flere andre land sammen om å danne vaksinekoalisjonen Cepi. Cepi har hovedkvarter i Oslo.

– Vi fortsetter å tro på det oppdraget og vil fortsette å jobbe sammen med stiftelsen, men vi tror ikke lenger at vi kan vokse sammen som et par i den neste fasen i våre liv, sier Gates.

Han ber om at familien hans får tid og privatliv til å stake ut kursen for det nye livet.

Bill og Melinda Gates har barna Jennifer, Rory og Phoebe sammen.

Ifølge finansmagasinet Forbes har Gates en formue på 124 milliarder dollar. Det er foreløpig ikke kjent hvordan paret vil fordele den enorme formuen.

Omgitt av konspirasjonsteorier

Paret er venner av kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. De besøkte blant annet kronprinsparet på Sørlandet i 2013. I 2009 ble paret mottatt i audiens på Slottet av kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon.

Foruten å være blant verdens rikeste, er også Bill og Melinda Gates hyppig diskutert blant konspirasjonsteoretikere. Spesielt engasjementet deres for vaksiner har ført til en rekke falske anklager mot paret.

Bill og Melinda Gates

27 ÅR: Paret giftet seg på Hawaii i januar 1994. Her tar de imot gjester til en mottakelse i Seattle uka etter bryllupet.

Foto: AP

SISTE NYTT

Siste nytt