Flere eksplosjoner på gassanlegg i Florida

Sju personer er skadd etter en serie eksplosjoner på et gassanlegg utenfor Orlando i Florida.

Flere personer skal være omkommet etter eksplosjonene i et gassanlegg i Florida i USA, sier lokale myndigheter ifølge avisa Orlando Sentinel. 15 personer skal ikke være gjort rede for. NBC News melder at to personer er kritisk skadd.

Flammehav etter eksplosjoner ved gassanlegg i Florida.

Sju personer er skadd etter at en serie eksplosjoner rystet et gassanlegg i løpet av en halvtime, melder lokalavisen Orlando Sentinel.

Tre av de skadde skal ifølge NBC ha alvorlige skader.

Ifølge avisen var 24 personer på jobb. Femten personer var i en periode savnet, men alle skal nå være gjort rede for, melder WFTV.

Det er ikke kjent hva som kan ha forårsaket eksplosjonene.

Voldsom brann

Gasseksplosjonene medførte en voldsom brann på anlegget, og i en periode måtte brannmannskapene trekke seg tilbake av sikkerhetshensyn. Kl. 01 lokal tid (kl. 7 norsk tid) hadde brannen dempet seg noe.

– Nå gjør brannvesenet det de kan. Det er viktig at brannen ikke får spre seg, sier talsmann John Herrell fra det lokale sheriffkontoret.

Til sammen hadde brannmannskapene, politi og redningsmannskapene samlet en styrke på 200 som arbeidet med brannen.

– Det er fortsatt veldig farlig. Brannmannskapene må være veldig varsomme i hvordan de går fram, sier Herrell, som la til at så langt var ingen redningsmannskaper kommet til skade

Propantanker

Artikkelen fortsetter under videoen.

Denne videoen som viser eksplosjonene på gassanlegget fra avstand er lagt ut på Youtube av brukeren The11thhour.

– Jeg hørte flere bombeliknende lyder. Jeg var sikker på at noen hadde kjørt inn i huset mitt, sier Lisa Garner, som bor i nærheten av anlegget til Orlando Sentinel.

Eksplosjonene startet litt før kl. 23 mandag lokal tid på anlegget som eies av selskapet Blue Rhino. Anlegget produserer ifølge CBS News propangass for bruk for det private markedet. Det skal ha vært omkring 53 000 nikilos gassylindre på anlegget.

Etter å ha opphørt i en time begynte eksplosjonene på ny en halvtime etter midnatt.

Blåste av taket

Flammene fra det som CBS beskriver som ti meter høye gasstanker skal ha vært synlig så langt som åtte kilometer unna.

– Det fikk huset mitt til å riste, og jeg bor minst 4 miles (6,5 kilometer) unna, tvitret Marc Strand.

Alle eksplosjonene skal ifølge sheriff Gary Borders ha funnet sted innendørs på gassanlegget, noe som skal ha ført til at taket på anlegget ble blåst av.

Ifølge Sky News blir beboere i området evakuert av politiet. Et lokalt kjøpesenter blir brukt som base for fem helikoptre som flyr over området.

SISTE NYTT

Siste nytt