Eksplosjon ved tyrkisk forening i Sverige

En kraftig eksplosjon rammet en tyrkisk kulturforening i Fittja utenfor Stockholm onsdag kveld, men ingen ble skadd, melder svenske medier.

Laster kart, vennligst vent...

Eksplosjonen skjedde i Fittja rett utenfor Stockholm.

Vinduer blåste ut i lokalet og politiet lette sent onsdag kveld etter vitner til hendelsen, melder TV4.

– Alle vinduer har blitt utblåst, men ingen personer har kommet til skade, forteller Sven-Erik Olsson i Stockholm-politiet til Aftonbladet.

Politiet i Sverige har nå starten en etterforskning, men onsdag hadde de ingen mistenkte. Det er sperret av et stort område rundt plassen og et helikopter patruljerer området, ifølge den svenske avisens reporter på stedet.

Et bombeteam var også på plass tidligere onsdag.

Politiet ble varslet om hendelsen klokken 21.35 og rykket ut til Botkyrkas tyrkiske kulturforening. En talsmann for foreningen opplyser til Aftonbladet at eksplosjonen rammet lokalene, men han hadde onsdag kveld ingen flere opplysninger i saken.

Lokalet stengte dørene klokken 18 og eksplosjonen fant dermed sted etter stengetid. Det er uklart om noen var inne der etter klokken 18, men ifølge svenske medier er det ikke meldt om personskader.

På lørdag ble en mann skutt i Fittja, etter at hans bil ble beskutt. Bilen var utsmykket med kurdiske flagg, og han hadde deltatt i en prokurdisk demonstrasjon tidligere på dagen. Ifølge arrangøren av demonstrasjonen var skytingen politisk motivert, men politiet har ikke bekreftet dette.

Olsson vil ikke spekulere om angrepet mot den tyrkiske kulturforeningen har sammenheng med skytingen.

– Det er ikke noe jeg kan si om nå. Jeg har ingen informasjon om det, sier han.

SISTE NYTT

Siste nytt