Eksplosjon ved FN-kolonne i Syria

Det har vært en eksplosjon bare 150 meter fra en bilkolonne der sjefen for FN-observatørene i Syria, norske Robert Mood, oppholdt seg.

Video Minutter etter smeller bomben

NETT-TV: Robert Moods bil ble stoppet ved en militær kontrollpost da det eksploderte i byen Douma. Ingen ble skadd i eksplosjonen. Her er Mood i Douma like før eksplosjonen.

Robert Moods bil ble stoppet ved en militær kontrollpost da det eksploderte i byen Douma.

Var like ved eksplosjonen

Robert Mood

Robert Moods bil ble stoppet ved en militær kontrollpost da det eksploderte i byen Douma. Ingen ble skadd i eksplosjonen. Her er Mood i Douma like før eksplosjonen.

Foto: Sigurd Falkenberg Mikkelsen

Midtøstenkorrespondent Sigurd Falkenberg Mikkelsen følger Mood i Syria. Han var like ved stedet der det smalt, og sier at ingen ble skadd i forbindelse med hendelsen.

Mood gikk ut for å snakke med regjeringssoldater da det som skal ha sett ut som en rakettdrevet granat om lag 150 meter fra bilkolonnen.

– Det syntes som om det var en rakettdrevet granat som smalt inn i husveggen i en av sidegatene. Ingen i FN-konvoien ble skadet, heller ingen i forbindelse med hendelsen, sier Falkenberg Mikkelsen.

I videoen ser man at FN kolonnen beveger seg videre etter at NRK intervjuet Moods. Under en pause høres en eksplosjon, og folk løper i dekning.

– Stemningen er spent

Nyhetsbyrået Reuters melder også at det ikke har kommet meldinger om at noen er såret i eksplosjonen.

Video ed3c8436-473a-4b80-89b1-562fd832f2cc.jpg

Video: NRK Søndagsrevyen fulgte Robert Mood da bomben eksploderte like utenfor Damaskus.

– Etter eksplosjonen var det rolig. FN-kolonnen fortsatte i de opprørskontrollerte områdene, sier Falkenberg Mikkelsen.

– Det er skuddstillinger fra hæren i alle gatehjørner, og stemningen er spent, forteller han.

Falkenberg Mikkelsen snakket med Mood kort tid før det smalt.

– Douma er et av de stedene som gjør inntrykk, for her ser vi bak ryggen vår hvordan mennesker har levd i snart ett år. Dette er et av stedene som illustrerer hva denne saken handler om. Nabolag som er kontrollert fra utsiden og hvor menneskene lever under ikke veldig verdige forhold, sier Mood til NRK.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt