NRK Meny
Normal

Eksplosjon rammet oljerør i Syria

En eksplosjon har rammet en oljerørledning ved et raffineri i den syriske byen Homs, ifølge innbyggere.

Oljerørledning eksplodert i Homs i Syria

RØYK: Svart røyk velter ut fra et oljeraffineri i Homs etter at myndighetene skal ha bombet en oljerørledning.

Foto: HANDOUT / Reuters

Eksplosjonen skal ha skjedd like ved et sunnimuslimsk distrikt, som ifølge innbyggere i byen blir bombardert av regimets sikkerhetsstyrker.

To timer etter eksplosjonen onsdag så fortsatt vitner en stor røyksky som steg opp fra rørledningen, som strekker seg langs dyrket mark ved enden av distriktet Baba Amro.

En lokal aktivistgruppe sier at fly fra regjeringsstyrkene fløy over byen og forårsaket eksplosjonen, ifølge CNN.

12. dag med bombing

Ifølge den arabiske nyhetskanalen Al Arabiya er det den 12. dagen på rad at byen Homs blir bomet av myndighetene.

– Det er tredje gangen at militærfly treffer oljeledningen i Homs, sier en aktivist til nyhetskanalen.

Saken fortsetter under videoen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Samtidig planlegger FN å stemme over en ny resolusjon, etter at Russland og Kina la ned veto mot den forrige. Denne resolusjonen kan bli stemt over i Sikkerhetsrådet så tidlig som i dag.

Utkastet til den nye resolusjonen innebærer krav om at syriske myndigheter gjør en slutt på bruddene på menneskerettighetene, og vil ta avstand for all bruk av vold.

Røde Halvmåne eneste på plass

Frivillige i Syria Røde Halvmåne er nå de eneste som får evakuert sårede og gitt førstehjelp i store deler av Homs, opplyser Røde Kors i Norge. Den norske organisasjonen har nå startet en innsamling for å kjøpe en ny ambulanse til Syria Røde Halvmåne.

– Når vi vet at det bare er fire ambulanser i en by som er under et slikt press som Homs, så vet vi det er ekstra viktig og at det haster med å få inn flere ambulanser, sier generalsekretær Åsne Havnelid i en pressemelding.

Frankrike bekreftet nylig at de har startet et nødhjelpsfond på én millioner euro, som skal være til hjelp for det syriske folket. De kommer til å forelå et tilsvarende fond for andre land under et krisemøte om situasjonen i Syria, som skal foregå i Tunisia neste uke.

Tidligere har franskmennene foreslått «humanitære korridorer» med et internasjonalt mandat for å sende inn medisiner og mat inn i landet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt