NRK Meny
Normal

Eksplosjon på russisk nattklubb

Eierne av den russiske nattklubben som brant i går kveld i den russiske byen Perm, er arrestert. Minst 103 mennesker døde i brannen.

Dødsbrann i Russland - russisk diskotek

De fleste av de 103 omkomne, døde som følge av kullosforgiftning.

Foto: REUTERS/Reuters TV

Eksplosjon på nattklubb i Perm

Mange døde og sårede ble dratt ut fra den eksplosjonsrammede nattklubben.

Foto: Brukerbilde på Permforumet Theron

Minst 103 personer skal være døde og 133 såret såret i eksplosjonen som skjedde fredag kveld, melder det russiske nyhetsbyrået Interfax .

Eksplosjonen inntraff på baren «Den haltende hest» i Perm i Uralfjellene.

To er arrestert

Den russiske tv-kanalen viste fredag kveld bilder av lik som ble stablet oppå hverandre i den snødekte gaten utenfor nattklubben.

Utenfor var også et mylder av brannmenn, politifolk og svarte likposer.

Eieren og bestyreren skal nå være arrestert, ifølge nyhetsbyrået Itar-Tass . De er siktet for brudd på brannforeskriftene, som førte til tap av liv.

De risikerer fengselsstraffer på inntil syv år.

Fyrverkeri

Nattklubben skal ha feiret sin syv-årsdag og i den forbindelse skal det ha blitt avfyrt fyrverkeri inne i lokalene. Ifølge øyenvitner tok taket inne i klubben umiddelbart fyr.

Det blir imidlertid ikke opplyst om fyrverkeriet ble brukt i et show på utestedet eller om det befant seg på et lager.

- Vi snakker ikke om et terrorangrep, vi snakker om et brudd på brannforskriftene, sier en talsmann for etterforskningen til RIA Novosti.

Anonyme politikilder forteller til nyhetsbyrået Itar-Tass at det skal ha vært om lag 200 personer inne på nattklubben da eksplosjonen inntraff.

Kullosforgiftning

Vitner forteller om panikk og trengsel foran den eneste utgangen fra nattklubben.

Redningsmannskapene skal ha kommet raskt til åstedet, men de klarte ikke å redde ut folk før det var for sent.

En politikilde sier til nyhetsbyrået RIA Novosti at de fleste ofrene døde som følge av kullosforgiftning. De fleste av de sårede er hardt skadd og må ha hjelp til å puste.

Psykologer bistår de pårørende

Myndighetene i Russland har sendt av gårde to spesialutrustede transportfly til Perm med leger og spesialkontainere til frakt av hardt skadde, som må ha spesialtbehandling i Moskva.

Darja Kotsheva i det lokale krisedepartementet sier det er kommet leger og psykologer fra hele fylket for å bistå skadde og pårørende til de omkomne.

Perm er Russlands sjette største by med sine 1,2 millioner innbyggere.

Ber om etterforskning

Russlands president Dmitrij Medvedev har bedt statsminister Vladimir Putin, katastrofesjefen og statsadvokat Yuri Chaika om å etterforske grundig hva som var årsak til den forferdelige eksplosjonen og for å sørge for all mulig hjelp til ofrene, melder Kremls informasjonstjeneste.

Togbombe

I forrige uke ble 27 personer drept da en bombe rammet ekspresstoget mellom Moskva og St. Petersburg, men eksplosjonen i Perm var ikke et terrorangrep, sier polititjenestemenn.

Eksplosjon i Perm, Russland
Foto: Faksimile: LesNews på Twitpic

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt