NRK Meny
Normal

Bombefrykt i Malmø etter eksplosjon i natt

To bombealarmer skaper frykt i Malmö. I natt var det en kraftig eksplosjon utenfor en rettsbygning, og på formiddagen ble lagmannsretten i byen evakuert etter funn av en mistenkelig pakke.

Ingen kom til skade i eksplosjonen som skjedde i 3-tiden natt til mandag utenfor en rettsbygning i Porslingsgatan i byen.

Politiet mistenker at eksplosjonen kan kobles til politiets arbeids mot kriminelle nettverk i byen.

– Det var en kraftig detonasjon. Vi har ikke noe konkret trusselbilde, men vi driver en aktiv virksomhet mot kriminelle miljøer gjennom Olivia-prosjektet, sier vaktleder Hans Nilsson i Skåne-politiet til nyhetsbyrået TT.

Bli oppdatert om saken i NRKs nyhetsstrøm.

Avhører vitner

Prosjektet ble startet for å bekjempe den alvorlige kriminaliteten og øke tryggheten i Malmö, der det i fjor var over 100 skyteepisoder.

Politiet går nå igjennom overvåkingsbilder og avhører vitner for å finne ut hvem som står bak eksplosjonen.

Bygningen som er rammet av eksplosjonen huser blant annet kontorer for politiet, påtalemyndigheten og svensk Økokrim.

Aftonbladet skriver at eksplosjonen var kraftig nok til å knuse sikkerhetsglasset i inngangsdøren på bygget.

Eksplosjon utenfor rettsbygning i Malmø

Politiet undersøker åstedet der eksplosjonen fant sted natt til mandag.

Foto: Johan Nilsson / NTB scanpix

– Voldsom eksplosjon

– Det må en voldsom eksplosjon til for at det skal bli ødelagt, så dette er ikke resultat av lek med fyrverkeri, sier Nilsson.

Stedet er sperret av og politiets teknikere undersøker stedet.

– Nå får vi se hva kriminalteknikerne finne. Det skjer av og til slike angrep, men takk og lov er det sjelden, sier Nilsson.

I 2010 var Malmö den byen med nest flest anmeldte lovbrudd i Sverige. Politiet i byen har vært utsatt for flere bombeangrep, og flere av drapene i byen blir koblet til gjengkriminalitet.

Ny bombealarm

Klokken 09.40 ble det på ny slått bombealarm da en mistenkelig pakke var funnet i bygningen som huser lagmannsretten i Malmø. Området ble avsperret og politiets bombegruppe ble tilkalt.

– Det hadde kommet inn en forsendelse med ukjent avsender, sier politiets pressetalsmann Linda Pleym til SvT.

De ansatte på lagmannsretten skal ha oppfattet pakken som en trussel. Etter at det ble meldt fra om dette ble bygningen evakuert fram til pakken kunne bli undersøkt.

Klokken 11.20 ble det avgjort at pakken ikke inneholdt noe farlig, og sperringene ble hevet. Ifølge politiet inneholdt pakken kun en minnepinne.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt