Eksplosjon i boligblokk i USA

13 personer er fraktet til lokale sykehus etter en eksplosjon i en boligblokk i Minneapolis. Seks av dem er kritisk skadd. Flere beboere hoppet ut fra vinduet for å komme unna flammene.

Flere personer er fraktet til lokale sykehus etter en eksplosjon i en boligblokk i Minneapolis, USA.

Det er CNN som melder om eksplosjonen som skjedde onsdag morgen lokal tid. Minneapolis er syv timer bak norsk tid.

Alle nødetatene rykket ut på stedet og store brannmannskaper jobbet lenge med å slukke brannen, melder KARE 11. Flere personer er skadd og 13 av dem er fraktet til lokale sykehus.

– Seks av dem er kritisk skadd, sier sjef for brannmannskapene i Minneapolis John Fruetel til CNN.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

Hoppet for å redde livet

Det er ikke noen av beboerne som er meldt savnet, men redningsmannskaper leter etter mulige skadde og omkomne i ruinene.

I lavblokken, på tre etasjer, er det en butikk i første etasje. I de to øvrige etasjene er det til sammen ti leiligheter, hvorav ni av dem var bebodd.

– Alle de skadde var i bygningen da det eksploderte. Alle som var inne er blitt gjort rede for, sier Robert Ball i den lokale AMK-sentralen, Emergency medical services (EMS).

De to øverste etasjene har rast sammen, melder KARE 11. Beboerne som er rammet har alt fra brannskader til bruddskader. Flere beboere skal ha hoppet ut av vinduene i andre og tredje etasje for å komme unna flammene. Det meldes også om at noen av beboerne kan ha blitt blåst ut av trykket fra eksplosjonen.

Noen av de rammede beboerne skal også være i sjokk som følge av hendelsen.

Utfordrende temperatur

Ball forteller også, ifølge CNN, at det kjølige været gjorde det vanskelig for redningsmannskaper. Vannet som brannmannskapene brukte frøs blant annet raskt til is.

Ifølge værtjenesten Wunderground var det rundt 20 kuldegrader i området Cedar, hvor eksplosjonen fant sted, da rednings- og slukkingsarbeidet pågikk.

Brann i bygning i Minneapolis
Foto: USCBSN


SISTE NYTT

Siste nytt