Eksplosjon i begravelsen til afghansk demonstrant

I går demonstrerte Mohammad Salem Izedyar for bedre sikkerhet i Kabul, men ble drept av politiet. I dag smalt det i begravelsen hans.

Afghanistan

PROTESTERTE: Politiet skjøt mot demonstranter som krevde en bedring av sikkerheten i Kabul. Minst fire mennesker ble drept.

Foto: Massoud Hossaini / AP

Izedyar var sønn av en prominent afghansk politiker. I går var han ute i gatene sammen med 1000 andre demonstranter på stedet hvor en lastebilbombe eksploderte onsdag.

Demonstrantene fremsatte krav om at sikkerheten må bedres i den afghanske hovedstaden, men da gruppen forsøkte å bevege seg mot presidentpalasset åpnet politiet ild mot dem.

Minst fire personer ble drept og mange skadet.

Flere eksplosjoner

I dag ble Izedyar gravlagt utenfor Kabul, men seremonien ble avbrutt av minst tre eksplosjoner.

– Mange mennesker er drept og såret, sier øyenvitnet Abdul Wudood til Reuters.

En talsmann for innenriksdepartementet i landet, Najib Danish, opplyser at minst seks mennesker hittil er bekreftet drept i eksplosjonene. 87 skal være skadd.

Politikilder hevder dødstallet er minst 20.

Prominente gjester

– Vi vet ennå ikke om det var selvmordsbombere eller om sprengladningene var skjult der på forhånd, sier en politikilde som ønsker å være anonym.

Ifølge enkelte meldinger var Afghanistans statsminister Abdullah Abdullah til stede under begravelsen, men dette er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

AP melder at flere regjeringsmedlemmer og parlamentsmedlemmer skal ha vært til stede.

Minst 90 mennesker ble drept og 350 skadd i bilbombeangrepet i Kabuls ambassadestrøk onsdag denne uken. Angrepet er det dødeligste på flere år.

ARTIKKELEN OPPDATERES

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt