Eks-FBI-sjefen går for 1000 dollar på svartebørs

Billettene til James Comeys boklanseringsturne selges for opptil ti ganger pålydende. Nå sammenlignes hans popularitet med Bruce Springsteens.

Tidligere FBI-sjef James Comey avlegge ed

Tidligere FBI-sjef James Comey avla ed før han vitnet for Senatets etterretningskomite 8. juni i fjor.

Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

Spenningen før publiseringen av Comeys «A Higher Loyalty» – «En høyere lojalitet» er stigende, halvannen uke før publisering.

Boken blir lagt ut for salg 17. april, men har allerede vært på Amazons ti-på-toppliste over best solgte i tre uker.

Den gikk rett inn på førsteplass da den ble lagt ut for forhåndssalg, men har nå falt til 10. plass.

Den har undertittelen «Truth, Lies ands Leadership» – «Sannhet, løgn og ledelse» – og særlig er det løgnene publikum er spent på.

James Comeys A higher loyalty

James Comeys «A higher loyalty» blir lagt ut for salg 17. april.

Foto: Bokomslag

Ti-byers turne

Ifølge nyhetsbyrået AP fikk Comey over to millioner dollar, over 15 millioner kroner – da han inngikk kontrakten med forlaget.

Nå skal Comey ut på en turne til ti byer i forbindelse med boklanseringen.

Billettene til showet hans går for opptil ti ganger pålydende, og The Guardian sammenligner populariteten til Bruce Springsteens kritikerroste Broadway-show.

På StubHub, et nettsted for videresalg av billetter til konserter, sportsarrangementer, teaterforestillinger og annet, går billetter til Comey i Chicago for 1000 dollar og i New York for 850 dollar.

Mafia, Bush og Clinton

Comey var sjef for FBI fra 2013 til 2017 og ledet etterforskingen av Hillary Clinton for hennes bruk av en privat e-postserver.

Før han ble FBI-sjef var han statsadvokat i New York og visejustisminister under den andre president Bush.

I de rollene var han sentral både i å rettssaker mot mafiaen og i å endre Bush-administrasjonens politikk når det gjaldt tortur og overvåkning.

Konflikten med Trump

Til tross for at Comey har en over 20 år lang historie å fortelle, er det hans konflikt med president Donald Trump som skaper den enorme interessen.

Han fikk sparken av Trump 9. mai i fjor etter at Comey hadde bekreftet at FBI etterforsket Russlands innblanding i valget, og dermed også forbindelser mellom Trump-kampanjen og den russiske regjeringen.

En måned senere anklaget Comey Trump for løgn i en åpen høring i Senatets etterretningskomité.

Twitter-«krig»

Rett før boken ble lagt ut for forhåndssalg 18. mars gikk president Trump ut og anklaget Conway for å lyve.

Laster Twitter-innhold

Comey selv svarte raskt på sin side at «Det amerikanske folk snart vil høre min historie. Og da kan de selv dømme hvem som er ærlig og hvem som ikke er det».

Laster Twitter-innhold

17. april blir Comeys historie lagt ut for salg i bokhandlene for 29,99 dollar. De som vil høre historien fra ham selv, må ut med langt større summer.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt