– «Sjefsslakteren» er arrestert

Nigeriansk politi har arrestert en mann de mener er et tidligere medlem av Boko Haram, den militante islamistgruppen som har bortført over 200 skolejenter.

NIGERIA-GIRLS/ Kidnapped schoolgirls are seen at an unknown location in this still image taken from an undated video released by Boko Haram

FORTSATT BORTFØRT: Bare et fåtall av de 279 kristne skolejentene som ble bortførte i april, har kommet til rette.

Foto: REUTERS TV / Reuters

Etter en intensiv politijakt har etterforskere arrestert Mohammed Zakari, som de mener er tidligere medlem i Boko Haram, melder CNN.

Gruppen kidnappet over 200 jenter fra skolen sin i Chibok i delstaten Borno i april i år.

Mannen omtales som «sjefslakteren» eller «the chief butcher», og er anklaget for drapet på syv mennesker, deriblant kvinner og barn.

– Drevet ut terrorister

30-åringen er ifølge nigeriansk politi også anklaget for å ta del i et angrep mot nigerianske tollere tidligere i april.

Abubakar Shekau

LEDEREN: Den 43 år gamle Boko Haram-lederen, Abubakar Shekau innrømte i en Youtube-video i mai å ha bortført skolejentene i Nigeria. Han er den mest ettersøkte mannen i Nigeria.

Foto: REUTERS TV / Reuters

Ifølge nigeriansk media og offentlige rapporter, har soldater intensivert etterforskningen mot Boko Haram.

Politiet skal også ha drevet ut flere terrorister fra Balmo Forest, nordøst i Nigeria, og har avdekket en flere våpenlagre.

«Bring back our girls»

Kidnappingen av skolejentene har vakt sinne og oppstandelse både i Nigeria og internasjonalt, og mange kritiserer myndighetene i landet for ikke å gjøre nok for å få reddet skolejentene.

Fra før er gruppen anklaget for en rekke brutale angrep offentlige kontorer, kirker og skoler i Nigeria siden 2009.

Krever at myndighetene må gjøre mer

I SORG: Mødrene til noen av de over 200 nigerianske skolejentene som ble bortført av islamistgruppa Boko Haram i april, demonstrerer med krav om at myndighetene i Nigeria må gjøre mer for å få reddet jentene.

Foto: AFOLABI SOTUNDE / Reuters/NTB Scanpix

Har drept minst 2053 sivile

Menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Watch uttalte i dag at gruppen er ansvarlig for minst 2053 drap av sivile i 2014.

Tidligere har landets president Goodluck Jonathan bedt om hjelp fra USA og president Barack Obama i kampen mot Boko Haram.

Nigeria har i tillegg bedt en rekke andre land, som Frankrike, Storbritannia og Kina, om hjelp til å bekjempe den voldelige islamistgruppa.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt