NRK Meny
Normal

Eieren av bygget som kollapset i Bangladesh pågrepet

Myndighetene i Bangladesh sier de har pågrepet eieren av bygningen som raste sammen utenfor Bangladeshs hovedstad Dhaka.

Ruiner etter bygningskollaps i Bangladesh

Tusenvis av frivillige deltar i redningsarbeidet etter at en bygning raste sammen.

Foto: Kevin Frayer / Ap

– Mohammed Sohel Rana ble arrestert søndag i Benapole, på grensen mot India, sier minister Jahangir Kabir Nana.

Bygningen var ikke lovlig satt opp, og Rana har siden onsdag vært på flukt fra politiet.

Rana, som er en aktiv lokalpolitiker i det regjerende Awani League-partiet, blir nå fraktet tilbake til hovedstaden Dhaka med helikopter, skriver nyhetsbyrået AP.

Det brøt ut jubel ved den sammenraste bygningen da en hjelpemannskaper kunngjorde nyheten om pågripelsen.

Finner fortsatt overlevende etter at en åtte etasjer høy bygningen raste sammen i Dhaka i Bangladesh.

Finner fortsatt overlevende i ruinene i Bangladesh

Tvunget til å jobbe

Minst 377 mennesker er bekreftet omkommet, og fortsatt er mange savnet. Rundt 2500 personer har så langt kommet seg ut i live.

Virksomhetene som holdt til i bygget hadde til sammen 3122 ansatte. Nøyaktig hvor mange som var på jobb da bygningen kollapset, er fremdeles uklart.

I går pågrep politiet eierne av to fabrikker som holdt til i den åtte etasjer høye bygningen. De to ble siktet for uaktsomt drap, etter at de tvang arbeiderne til å gå på jobb, selv om politiet dagen før hadde krevd bygningen evakuert fordi det var funnet store sprekker i veggene.

Senere på dagen pågrep politiet også to ingeniører, som skal ha jobbet med utformingen av bygningen.

Tar i bruk maskiner

Redningsmannskap har tatt i bruk maskiner for å finne overlevende i den sammenraste bygningen utenfor Bangladeshs hovedstad Dhaka. Men håpet om å finne noen i live svinner, skriver NTB.

Lederen for redningsarbeidet sa søndag at det nå ikke finnes noe annet alternativ enn å bruke maskiner for å flytte bygningsmassene hvis man skal kunne finne flere overlevende. Tidligere kunne det høres rop og jamring inne fra ruinene, men søndag var lydene stilnet.

Noen få overlevende ble natt til søndag funnet bevisstløse i ruinene av den åtte etasjer bygningen, og redningsarbeidere forsøkte å dra dem ut med hendene.

Bygningen ligger i Savar 25 kilometer nordvest for hovedstaden Dhaka. Den inneholdt fem klesfabrikker, en bank, private kontorer og butikker.
To fabrikkeiere og to ingeniører er pågrepet, mens mannen som eide bygningen, er forsvunnet. Han er etterlyst av politiet.

Bangladesh Building Collapse

Redningsarbeidere leter i ruinene. Fortsatt er mange savnet.

Foto: Kevin Frayer / Ap
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt