Egyptisk politimann dømt for drap på Morsi-tilhengere

En egyptisk domstol har dømt en politimann til ti års fengsel for drapene på 37 tilhengere av Egypts avsatte president Mohammed Morsi.

EGYPT

Egyptisk politi tar oppstilling foran egyptere som demonstrerer til støtte for Det muslimske brorskap utenfor universitetet i Kairo.

Foto: MOHAMED ABD EL GHANY / Reuters

Tre andre politimenn som skal ha vært involvert i hendelsen fikk ett års betinget fengsel hver, opplyser kilder i det egyptiske rettssystemet til nyhetsbyrået AFP.

Politimannen er dømt for å ha drept Morsi-tilhengerne mens de satt fengslet. Like etter dødsfallene hevdet innenriksdepartementet at de 37 mistet livet under et fangeopprør, og at de ble kvalt på grunn av tåregass.

Men domstolen i Egypt fant det bevist at fangene ble kvalt og døde da tåregass ble avfyrt inn i fangetransporten de satt i 18. august i fjor.

De fire ble dømt etter at etterforskningen mot dem viste at de oppførte seg overilt og manglet tilbakeholdenhet, ifølge AFPs kilder.

Dette er den første straffen mot politimenn og soldater anklaget for drap på tilhengere av Morsi og Det muslimske broskap.

Over 1000 drept

Siden militæret avsatte president Morsi i begynnelsen av juli i fjor er over 1000 mennesker drept under sammenstøt med politiet i Egypt.

I løpet av den samme perioden er flere tusen islamister arrestert.

Den egyptiske regjeringen erklærte i desember i fjor Det muslimske brorskap for en terrororganisasjon.

En lang rekke andre tiltak mot Brorskapet ble kunngjort samtidig, blant annet dommer på opp til fem år i fengsel til dem som deltar i demonstrasjoner for Brorskapet, og dødsstraff for organisasjonens ledere.

SISTE NYTT

Siste nytt