Egypt bombet treningsleirer i Libya

Ifølge statlig egyptisk TV har egyptiske kampfly gått til angrep mot seks treningsleirer i nabolandet Libya etter terrorangrepet der 28 mennesker mistet livet.

Koptisk kristne roper ut i fortvilelse under en begravelse for ofrene etter bussangrepet

BEGRAVELSE: Koptisk kristne roper ut i fortvilelse under en begravelse for ofrene etter bussangrepet.

Foto: Amr Nabil / AP

Leirer i byen Derna øst i landet er blant dem som er angrepet. Angrepet skjer etter at 28 kristne ble drept i et terrorangrep mot en buss.

Egypts president Abdel Fattah al-Sisi nevnte aksjonen da han holdt en TV-tale om angrepet fredag.

– Terrorhendelsen som fant sted i dag vil ikke gå ubemerket hen. Vi angriper nå leirene hvor terroristene er trent, sier Sisi, ifølge Reuters.

Statlig egyptisk TV melder nå at det egyptiske flyvåpenet har gått til angrep mot seks treningsleirer i nabolandet Libya. Leirer i byen Derna øst i landet er blant dem som er angrepet.

Egypts president Abdel Fattah al-Sisi

ANGRIPER: Egypts president Abdel Fattah al-Sisi sier de angriper treningsleirer i Libya.

Foto: HANDOUT / Reuters

28 drept

Minst 28 personer ble drept da maskerte personer skjøt mot en buss med koptisk kristne i Egypt fredag, opplyser egyptiske tjenestemenn. Mange av ofrene skal være barn. Det mistenkes at ekstremistiske islamistgrupper står bak.

Ifølge øyenvitner ble bussen angrepet av åtte til ti menn iført militære uniformer. Angrepet er det fjerde rettet mot Egypts kristne minoritet siden desember.

President Donald Trump sier USA står sammen med Sisi og Egypts folk.

– Denne nådeløse slaktingen av kristne i Egypt river i hjerte og sjel. Vi må komme sammen for å knuse de onde terrororganisasjonene som sprer den fordervede, vridde og forbryterske ideologien, sier Donald Trump.

SISTE NYTT

Siste nytt