Egypt bekrefter at det kom en høy lyd før styrten

Lederen for flyhavarikommisjonen i Egypt bekrefter nå at stemmeregistratoren i flyet som styrtet 31. oktober registrerte en høy lyd rett før ulykken.

TOPSHOTS-EGYPT-RUSSIA-AVIATION-ACCIDENT

Sekundet før flyet gikk i oppløsning ble det registrert en høy lyd. Det bekrefter nå flyhavarikommisjonen.

Foto: KHALED DESOUKI / Afp

For første gang har egypterne snakket offisielt om hvor de står i etterforskningen etter flystyrten som krevde 224 menneskeliv.

Lederen for den egyptiske flyhavarikommisjonen, Ayman al-Muqaddam, bekreftet på en pressekonferanse at de har fått informasjon ut fra både ferdsskriveren og taleregistratoren som ble funnet i flyvraket.

– Fra taleregistratoren kan vi høre en høy lyd ett sekund før den sluttet å virke, opplyste Ayman al-Muqaddam.

– Hva denne lyden er, er vi ikke sikre på.

Han opplyste at eksperter nå skal gå gjennom opptaket og analysere lyden for å finne ut hva som kan være kilden.

Ferdskriveren på det russiske passasjerflyet som styrtet i Sinai 31. okt. 2015

Ferdskriveren om bord i flyet registrerte at det brakk opp i luften, taleregistratoren fanget opp en høy lyd rett før det skjedde.

Foto: Uncredited / Ap

Hørte en eksplosjon

I går meldte den franske fjernsynskanalen France TV 2 at lyden av en eksplosjon kunne høres i opptaket. Informasjonen fikk de fra en kilde som hadde hatt tilgang til taleregistratoren.

Kilder i den amerikanske etterretningen sa til amerikansk media for flere dager siden at satellitter hadde fanget opp varmestråling fra området der flyet var. Strålingen tydet på at det hadde vært en eksplosjon om bord, sa de ikke navngitte kildene.

Russiske og egyptiske myndigheter har hele tiden sagt at det ikke har kommet fram noe informasjon som utelukker andre årsaker enn et terrorangrep.

Også i dag nevnte lederen av den egyptiske flyhavarikommisjonen en rekke årsaker som kunne ha ført til at flyet gikk i stykker. Blant annet eksplosiv brann i litiumbatterier om bord.

Analyserer vrak

Deler av flyvraket er nå fraktet til Moskva for analyse. Der skal eksperter lete etter kjemiske spor av eksplosiver.

Blir et slikt spor funnet, er det klart at en bombe var årsaken til ulykken.

Storbritannia og USA mener et terrorangrep er den sannsynlige årsaken til ulykken.

Russland har stoppet flyvninger til Egypt inntil årsaken til styrten er avklart, og tilfredsstillende sikkerhetstiltak er gjennomført i Egypt.

SISTE NYTT

Siste nytt