– Merker frykten i byen

Predikant Rune Edvardsen var i Hyderabad da byen ble utsatt for to terrorbomber i går, og sier han merker frykten i byen. I helgen arrangerer han musikkfestival for flere titalls tusen mennesker.

Politiet undersøker åstedet for bombene i Hyderabad

Indisk politi undersøker åstedet for gårsdagens doble bombeangrep mot en kino og et busstopp i storbyen Hyderabad.

Foto: INDRANIL MUKHERJEE / Afp

Rune Edvardsen

Predikant Rune Edvardsen fra Troens Bevis var i Hyderabad med en gruppe på 15 nordmenn og svensker da byen ble utsatt for et terrorangrep i går.

Foto: Troens Bevis

– Man merker jo frykten i byen, sier den kjente predikanten Rune Edvardsen etter at byen Hyderabad i Sør-India i går ble utsatt for et dobbelt bombeangrep der minst 14 mennesker ble drept og 119 skadet.

Edvardsen og et reisefølge på 15 nordmenn og svensker ankom Hyderabad mandag, og var ute og handlet da angrepet skjedde i går. De var selv et godt stykke unna bombene.

– Man blir jo urolig, og tankene går tilbake til det som skjedde i Oslo i 2011, da jeg ikke var langt unna bomben i regjeringskvartalet, sier Edvardsen til NRK på telefon fra Hyderabad.

Vil finne ut hvem som står bak

Edvardsen, som blant annet har reist mye i det borgerkrigsherjede Kongo, er vant til å være i områder preget av krig og konflikt. Det er ikke mye han og gruppen kan gjøre for å beskytte seg fra angrep som dette, forteller han.

– Her i India går det jo av og til noen bomber. Det alle lurer på nå er hvem som stod bak denne gangen. Det virker som folk nå er veldig opptatt av å finne ut av hvem som gjorde det, sier Edvardsen.

Samler titusener i kveld

I kveld starter en stor internasjonal musikkfestival som Rune Edvardsens menighet Troens Bevis har stått bak i flere år. Festivalen finner sted i byen Khammam rundt 200 kilometer utenfor Hyderabad.

Den første dagen antar Edvardsen at opp mot 15.000 mennesker vil delta. Utover i helgen vil besøksantallet stige helt til 40.000, sier han. Tidligere år har uro og politiske tumulter i området hindret flere arrangementer.

Da NRK snakket med Edvardsen fredag formiddag var han på vei for å møte festivalarrangørene. Sikkerheten ville være et naturlig tema etter bombene i Hyderabad.

Er du bekymret for at en så stor ansamling mennesker, som samtidig er en kristen festival, kan være et mulig terrormål?

– Hvis noen ser etter en plass med mye mennesker hvor slike ting kan gjøres, så er jo dette et mulig mål, sier Edvardsen.

– Men det er ikke noe vi tenker så altfor mye på, legger han rolig til.

SISTE NYTT

Siste nytt