Brasiliansk presidentkandidat døde i flystyrt

Sosialistlederen og presidentkandidat i Brasil Eduardo Campos (49) omkom da privatflyet hans styrtet i et boligområde i byen Santos.

En av kandidatene i presidentvalget i Brasil, Eduardo Campos, var om bord da et privat jetfly styrtet i byen Santos.

KRAFTIG BRANN: Svart tykk røyk stiger opp fra krasjstedet i boligområdet, viser bilder fra den brasilianske tv-stasjonen.

Det brasilianske luftforsvaret bekrefter nå at alle de syv om bord døde i flystyrten i et boligområde i byen Santos i ettermiddag, melder avisen O Globo.

Eduardo Campos

KANDIDAT: Eduardo Campos var leder i det sosialistiske partiet og skulle stille til presidentvalget i høst.

Foto: UESLEI MARCELINO / Reuters

– Jeg mistet en veldig kjær bror. Han døde på samme dag bestefar, i dag ni år etter, sier Antonio Campos sier til avisa.

– Men bestefar døde i kamp for sine idealer og hva han trodde. Eduardo etterlater seg en arv av kamp for å forbedre landet.

Gruppen bak presidentkampanjen til Eduardo Campos oppnådde ikke kontakt etter styrten, og fryktet tidlig at han var omkommet.

49-åringen var én av kandidatene som stiller til presidentvalget i Brasil i høst, og den sittende presidenten Dilma Rousseff erklærer nå landesorg og avlyser valgkampen i de neste tre dagene.

– Flere er døde

– Det er flere døde, men vi har ikke fått bekreftet noe sikkert antall på grunn av den kraftige brannen. Identifiseringsarbeid pågår nå, sier politiet i São Paulo til nyhetsbyrået AFP.

Minst ti personer er skadet – to av dem er barn.

De omkomne om bord i privatflyet var flere av hans rådgivere, ansatte i hans valgkampanje og to piloter. Presidentkandidaten var på vei til byen Guaruja for å drive valgkamp.

– Svært dårlig vær

Vitner forteller til den brasilianske avisen Estadão Ao Vivo at de hørte en kraftig eksplosjon.

BRAZIL-AIR-CRASH-CAMPOS

STORE ØDELEGGELSER: Det er store ødeleggelser i området hvor flyet krasjet.

Foto: RICARDO NOGUEIRA / AFP

Det brenner kraftig i området, og privatflyet har etterlatt seg et stort krater og det stiger svart røyk fra ulykkesstedet.

Flyet skal ha truffet flere hus samt en idrettshall.

Årsaken til flystyrten er foreløpig ukjent, men ferske undersøkelser på stedet viser at uvær og kraftig regn kan være noe av årsaken til styrten, skriver Estadão Ao Vivo.

Luftforsvaret etterforsker nå ulykken.

Sperrer av området

Boligområdet er sperret av, og militærpoliti, brannmannskaper og redningspersonell er på stedet.

Flyet, en Cessna 560 X, var på vei fra Rio de Janeiro og skulle etter planen ha landet på Guarja-flyplassen i Sao Paolo da det forsvant fra radarene.

Eduardo Campos var leder av det sosialistiske partiet Partido Socialista Brasileiro (PSB), og var kandidat til presidentvalget 5. oktober. Han skulle stille sammen med visepresidentkandidat Marina Silva.

Sperrer av boligområde

SPERRER AV: Boligområdet er sperret av, og redningsarbeidene pågår.

Foto: Ricardo Nogueira / AFP

SISTE NYTT

Siste nytt

MILITÆR STYRKE: Russiske stridsvogner, pansrede kjøretøy, lastebiler og annet militært utstyr fraktes til grenseområdet mot Ukraina.

MILITÆR STYRKE: Russiske stridsvogner, pansrede kjøretøy, lastebiler og annet militært utstyr fraktes til grenseområdet mot Ukraina.

«Frykt for krig. Uklart hva Putin vil»

På grensen til Ukraina står titusenvis av soldater og store mengder våpen. Russland mobiliserer. En hel verden lurer på om det kommer et angrep, eller om det bare er en demonstrasjon av styrke.