NRK Meny
Normal

Ed Miliband leder Labour-valget

I ettermiddag blir det klart hvem som tar over som partileder etter Gordon Brown. Mye tyder på at Ed Miliband trekker det lengste strået.

Ed Miliband og David Miliband

Ed Miliband ligger an til å vinne ledervalget i Labour foran broren og forhåndsfavoritten David Miliband.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Ed Miliband (40) er David Milibands fem år yngre lillebror, og har lenge blitt ansett som underdog i kampen om ledervervet i det britiske arbeiderpartiet Labour.

Helt fram til innspurten av ledervalget var storebror David favoritt til å overta som Labour-leder.

Men ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA er det nå Ed som ligger an til å vinne valget. Nyhetsbyrået baserer påstanden på stemmene som allerede er talt opp, ifølge NTB.

Lillebror ligger an til å vinne

Også David Stevens, i Coral bookmakers, hevder lillebror Ed ligger best an.

– Alle indikasjonene tyder på at Ed Miliband kommer til å bli erklært som vinner, sier han, ifølge NTB.

En talsmann for Ed Miliband sa tidligere denne måneden at lederkandidatens sterkeste kort er hans oppfordring om at Labour må forandre seg dersom partiet skal gjenvinne tilliten i befolkningen og vinne neste valg.

David Miliband er sterkt assosiert med de tidligere partilederne. Han var utenriksminister under Gordon Brown, men regnes også som en nær alliert av tidligere statsminister Tony Blair.

Han forbindes derfor i stor grad med «New Labour»-åra til sin tidligere sjef, da partiet bevega seg fra venstre mot sentrum av den britiske politikken.

Rådgiver for Gordon Brown

Ed Miliband var klima- og energiminister og nær rådgiver for statsminister Gordon Brown da han var statsminister. Han betraktes som mer venstreorientert en broren og har støtte i fagbevegelsen.

Når alle de rundt tre millioner stemmene er talt opp, skal Labour etter planen kunngjøre vinneren klokken 15.45 lørdag ettermiddag.

Uansett vil den nye lederen hete Miliband til etternavn.

Miliband-brødrene

Forhåndsfavoritten David Miliband kommer trolig til å tape for lillebroren Ed.

Foto: Tim Hales / Ap
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt