NRK Meny
Normal

E-sjef: – Vi har ikke konkludert at Trump-anklagene er troverdige

Den amerikanske etterretningssjefen er enig med Donald Trump om at lekkasjen av de alvorlige anklagene mot den påtroppende presienten er uheldige og ødeleggende, og understreker at etterretningen ikke har konkludert om innholdet i den private rapporten er troverdige.

Trump roser mediene som ikke skrev om skandaleryktene,.

På en pressekonferanse torsdag sa Donald Trump at den private rapporten som hevder at Russland har sensitive opplysninger om Trump ikke burde ha blitt lekket til mediene.

James Clapper

AVVISER LEKKASJE: USAs etterretningssjef James Clapper mener de lekkede opplysningene kan være skadelige for landet, men mener det ikke var de som brakte opplysningene om den private rapporten til mediene.

Foto: Evan Vucci / AP

– Likevel er det en del av vår plikt å sikre at de som regjerer får det mest mulig dekkende bildet av enhver sak som kan påvirke den nasjonale sikkerheten, skriver etterretningssjef James Clapper i en offentlig uttalelse på etterretningstjenestens nettsider.

Clapper opplyser at han diskuterte saken med Trump onsdag kveld. De var da enige om at de lekkede opplysningene om sammendraget var svært uheldige og ødeleggende for USAs nasjonale sikkerhet.

Laster Twitter-innhold

Avviser at etterretningstjenesten står bak lekkasjen

Onsdag kritiserte Trump etterretningstjenestene for at de har latt det han omtaler som falske nyheter om ham lekke ut i offentligheten.

Clapper understreket overfor Trump at rapporten ikke er laget av den amerikanske etterretningstjenesten.

– Jeg understreket at (...) jeg ikke tror lekkasjene kom fra amerikansk etterretning, skriver Clapper.

Ifølge etterretningssjefen har informasjonen i den private rapporten sirkulert i flere måneder blant medlemmer av kongressen, i media og blant andre.

Trump og Russland benekter

Den private etterretningsrapporten skal være utarbeidet av en tidligere britisk etterretningsagent på oppdrag for Trumps politiske motstandere.

Her hevdes det blant annet at Russland sitter på videomateriale som kan brukes til å presse Trump.

Opplysningene er ikke bekreftet av andre kilder, og de er tilbakevist både av Trump og russiske myndigheter.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt