E-poster bekrefter: Trump Jr. ble tilbudt svertedokumenter om Clinton

E-poster viser at presidentens sønn ble tilbudt dokumenter angivelig fra russiske myndigheter for sverte Hillary Clinton. – Hvis dette er hva du sier det er, elsker jeg det, svarte Donald Trump Jr. på forespørselen.

Donald Trump Jr.

LA UT E-POSTENE SELV: Donald Trump Jr. sier i en uttalelse at han la ut e-postene for å være «helt gjennomsiktig». E-postene ble også bekreftet som ekte av Trumps organisasjon.

Foto: BRIAN SNYDER / Reuters

Tirsdag postet Donald Trump Jr. sin e-postkorrespondanse med Rob Goldstone på Twitter.

E-postsamtalen med mellommannen viser at presidentens sønn ble informert om at russiske myndigheter skal ha hatt opplysninger som kunne skade Clinton, skriver nyhetsbyrået AP.

Seems we have some time and if it´s what you say I love it

Donald Trump Jr. i epost om mulig ødeleggende informasjon om Clinton
Natalia Veselnitskaja

​De siste dagene har The New York Times avslørt at et møte fant sted mellom den russiske advokaten Natalia Veselnitskaya.

Foto: STRINGER / Reuters

I samtalen skriver Goldstone til Trump Jr. at han kunne videreformidle «offisielle dokumenter og informasjon som ville inkriminere Hillary og hennes håndtering av Russland som ville være veldig nyttig for din far».

Han skrev videre at informasjonen var «sensitiv, men en del av Russlands og dets regjerings støtte til herr Trump».

På spørsmål fra Goldstone om når Trump Jr. er ledig for å snakke om «denne Hillary-informasjonen», svarer Trump Jr.: «Hvis dette er hva du sier det er, så elsker jeg det».

Innholdet i den angivelige kompromitterende informasjonen er ikke kjent.

New York Times: – La ut e-postene etter vi kontaktet ham

Trump Jr. sier i en uttalelse at han la ut e-postene for å være «helt gjennomsiktig». Han sa også at møtet ikke bar noen frukter.

Kvinnen han møtte skal ikke ha vært noen regjeringsrepresentant, og hadde ingen informasjon om Clinton, men ville snakke om russisk-amerikansk adopsjon, hevder Trump Jr.

I en Twitter-melding senere skrev han:

«Mediene og demokratene er ekstremt dedikerte til Russland-historien. Hvis dette tullemøtet er alt de har etter et år, forstår jeg desperasjonen!».

Laster Twitter-innhold

Ifølge The New York Times-redaktør Clifford Levy la Trump Jr. ut sine e-poster etter at han ble informert om at avisa var i ferd med å publisere en artikkel om dem.

Istedenfor å gi avisa en kommentar til artikkelen, la Trumps sønn ut de omtalte e-postene selv, skriver avisa.

Laster Twitter-innhold

De siste dagene har The New York Times avslørt at et møte fant sted mellom den russiske advokaten Natalia Veselnitskaya, som skal ha forbindelser til Kreml, og Trump Jr. 9. juni 2016. Dette var før hans far ble valgt til USAs president.

Selv benekter Veselnitskaya at hun har arbeidet for russiske myndigheter eller at hun ga Trump noen opplysninger om Hillary Clinton, skriver AP.

Justisdepartementet og to etterretningskomiteer undersøker påstander om noen i president Trumps valgkampapparat konspirerte med russiske myndigheter for å påvirke presidentvalget i fjor.

Etter dagens avsløringer har Senatets etterretningskomite sendt en forespørsel til Donald Trump Jr. om å få dokumentene, skriver Reuters. De skal etter planen innkalle ham til høring.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt