Dyrehage i Gaza stiller ut døde dyr

Uhyggelige bilder viser hvordan dyr i en dyrehage på Gazastripen har blitt mumifisert og stilt ut etter å ha sultet i hjel.

Døde dyr i dyrepark på Gaza

Bilder fra Khan Younis Zoo på Gazastripen viser utstilte dyr som har dødd av sykdommer, sult og forsømmelse.

Foto: NurPhoto / SipaUSA

Dyrepark Gaza

En fjellgeit forsøker desperat å få i seg mat fra sitt bur i Al-Bisan Zoo på Gazastripen.

Foto: Khalil Hamra / Ap

Ferske bilder fra dyrehagen Khan Younis Zoo på Gazastripen viser at også dyrene har lidd tungt i etterkant av krigen mellom Israel og palestinerne i 2014.

Forsømmelse, sult og sykdommer har gjort at mange av dyrene har dødd en pinefull død. Flere av kadavrene er mumifiserte eller stoppet ut, og befinner seg fortsatt i dyrehagen.

Overlatt til seg selv

Ifølge Huffington Post har det praktisk talt ikke vært noen besøkende i dyrehagen den sistge tiden. De skriver at det i fjor sommer var 40 store kattedyr i dyrehagen, mens tallet nå er nede i 15.

I Khan Younis Zoo skal de 65 dyrene ha blitt overlatt til seg selv under krigen, noe som gjorde at mange av dyrene døde av sult. Da dyreoppasseren kom tilbake, var flere av dyrene omkommet eller utmagrede. Flere av dyrene ble senere stoppet ut, ved bruk av sagmugg og formaldehyd, ifølge Daily Mail.

Verre forhold

En veldferdsdyreorganisasjon, ved navn Four Paws, har vært involvert i å forsøke å bedre forholdene for de 40 gjenlevende dyrene, men de melder at forholdene har blitt verre i løpet av en tøff vinter.

I og med at det er vanskelig å ta seg inn og ut av Gaza, blir arbeidet med å hjelpe dyrene ekstra vanskelig. Flere av de mest eksotiske dyrene skal i sin tid ha blitt smuglet til Gaza fra Egypt via underjordiske tunneler.

Døde dyr i dyrepark i Gaza

40 dyr skal fortsatt være i live i dyrehagen, men tallet er synkende. Flere av de døde dyrene er stoppet ut og stilt ut.

Foto: Majdi Fathi / Zuma Press
Dyrepark Gaza

Dette bildet fra januar viser døde og mumifiserte dyr i en annen dyrehage i Gaza, nemlig South Jungle Zoo.

Foto: Khalil Hamra / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt